Bitcoin kopen

Bitcoin kopen: Bitvavo

Er zijn veel manieren om Bitcoin te kopen. Hieronder vind je een lijstje van zaken waar je op kunt letten, maar we beginnen met de absolute favoriet van CryptoCoiners op dit moment: Bitvavo. De redenen:

  • Goedkoop: heel lage commissies. Als je deze link gebruikt om lid te worden, betaal je de eerste week, over de eerste 1000 euro die je koopt of verkoopt, helemaal geen commissie.
  • Snel! Het hele proces, van aanmelden tot je eerste Bitcoin kopen, duurt niet langer dan 15 minuten.
  • Gemakkelijk: je kunt Bitvavo gebruiken om eenvoudigweg Bitcoin te kopen of te verkopen, maar je kunt ook traden op hun eigen platform.

Bitcoin kopen: andere methodes

Behalve Bitvavo bestaan er nog meer partijen. Elk van die partijen heeft haar eigen voordelen. We noemen er hieronder een paar:

Mijn advies: als je snel Bitcoin wilt hebben: Gebruik Bitvavo.

Getmio… 🙁

Ben je op deze pagina gekomen omdat je via Getmio Bitcoin wilde kopen of verkopen? Helaas… de site van Getmio is uit de lucht, op email wordt niet meer gereageerd en hun telefoonnummer is afgesloten. Jammer, maar helaas!

Een Crypto-vriendelijke bank: BunQ

Wanneer je liever niet wilt dat je ‘vaste bank’ weet dat je crypto aanschaft, kun je er voor kiezen om er een bank ‘bij te nemen’, speciaal voor alles wat met crypto te maken heeft.


BunQ staat algemeen bekend als een zeer ‘crypto-vriendelijke’ bank. Een voorbeeld: als je via BL3P (een ‘wisselkantoor’, zie ook hieronder) Bitcoin omzet in Euro’s, wordt je transactie zeer snel afgehandeld als je een BunQ-rekening hebt. Het nadeel is dat hoewel BunQ je zeer veel mogelijkheden biedt, het niet (meer) gratis is. Wanneer je BunQ toch eens wilt proberen, kun je dat via deze link doen: www.cryptocoiners.nl/go/bunq. Je krijgt dan een ‘startsaldo’ van 10 euro.

Disclaimer: sommige van de links in dit artikel zijn affiliate-links. Je ontvangt vaak een extra korting als je een dergelijke link gebruikt, maar het kan zijn dat CryptoCoiners ook een vergoeding ontvangt.