9 november: Houd jij je aan je trading-strategie?

De altcoin-markten staan er niet goed bij op dit moment. Niet alleen is de overheersende trend “bearish”, markten reageren ook heel angstig op elke koerswijziging van de Bitcoin.

Dat maakt traden op dit moment heel lastig. Het is dus heel verleidelijk om op zoek te gaan naar een strategie die wèl werkt. Is dat een goed idee? We praten erover in deze aflevering.

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

 

De links uit deze aflevering:

LIVE trading in het CryptoCoiners Café: www.CryptoCoiners.nl/cafe

6 antwoorden op “9 november: Houd jij je aan je trading-strategie?”

 1. Avatar
  Eef9 november 2020 om 21:03Beantwoorden

  Dank je weer voor de dagelijkse podcast.

 2. Avatar
  Dennis9 november 2020 om 20:06Beantwoorden

  Lekker een wandeling maken in het zonnetje en ondertussen luisteren naar de podcast. Top !

 3. Avatar
  Frank9 november 2020 om 19:32Beantwoorden

  Goeie podcast weer. Ik heb me hier ook grotendeels aan gehouden, dus weinig getrade. Hoewel, soms heb ik het me bewust wat moeilijker gemaakt. Niet om trades te winnen, maar om te leren met emoties om te gaan. Daarom ben ik soms bij licht negatieve bm’s toch ingestapt, maar dan met een in- en uitstapstrategie waarbij ik alles door 5 gedeeld heb, dus een instap van 5%, een bijkoop van 5% en dan jojo-en met 10%. Meer niet. Dan zat ik dus met maximaal 20% PF in de trade, maar deed dan alsof ik all-in zat. Doel hierbij was uitsluitend leren emoties te beheersen, niet om winst te maken. Ik heb daarbij natuurlijk wel een paar verliestrades gemaakt, maar dat was ook min of meer de bedoeling. Het waren dan ook wel hele kleine verliesjes, want net als mijn instap en bijkoopmomenten heb ik ook mijn maximale verlies door 5 gedeeld. Dus geen 2% PF maximaal, maar de Stoploss op 0,4% maximaal. Die is de afgelopen weken 2x afgegaan, dus 2x een verliestrade die bij mijn standaard strategie 2% PF zou zijn geweest. Per saldo break even gespeeld, over de hele maand oktober zelfs een klein beetje winst. Maar mijn doel was dus niet winst maken, maar beter met emoties om te leren gaan. Dat doel is dus wel gehaald 😉 Ik vond het juist wel leerzaam om het op die manier te doen.

  Overigens deed ik dit alleen bij licht-rode bm’s (maximaal enkele tienden van procenten negatief). Bij dieprode bm’s of alle 3 bm’s in het rood heb ik er echt mijn handen niet aan gebrand. Da’s ook een kwestie van emoties in bedwang houden, inderdaad.

 4. Avatar
  Math9 november 2020 om 12:58Beantwoorden

  Weer een geweldige uitzending waarbij ik weer veel herkenbare punten tegen kom waar ik ook voor moet oppassen.

 5. Avatar
  Mario9 november 2020 om 10:52Beantwoorden

  Bedankt weer Roelf. Zo belangrijk om je aan je plan te houden. Tegelijkertijd erg lastig als je 2 maanden niet kan traden. Ik word ongeduldig en moet mezelf echt verplichten om NIET te traden, want het is zoooo leuk.
  Gelukkig veel positieve barometers op USDT-pairs en een markt die “maar” 14,8% bearish is, dus erg goed op te traden op dit moment. De BTC-pairs laat ik nog even links liggen op een enkele zeer positieve uitzondering na.
  Bedankt voor alle kennis die je deelt en voor de tijd die je in de community stopt.

Reactie achterlaten