10 november: Shorten met Bitcoin en crypto, slim of niet?

Shorten in de crypto-markt, heeft dat zin? Wat kun je ermee winnen en, belangrijker: wat kun je ermee verliezen? Waarom houden veel professionele crypto-traders zich er niet mee bezig… je kunt er toch goede resultaten mee halen?

In deze aflevering kijken we naar het verschil tussen “shorten” en het “nemen van een short-positie”, de spelregels en waarom je het wel, of juist niet, zou willen doen.

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

 

De links uit deze aflevering:

Starten met Bitcoin en crypto, handige video’s: www.CryptoCoiners.nl/start

Chatten in onze Telegram-groep: www.CryptoCoiners.nl/chat

De CryptoCoiners Facebook-groep: www.CryptoCoiners.nl/facebook

4 antwoorden op “10 november: Shorten met Bitcoin en crypto, slim of niet?”

 1. Avatar
  Ingmar10 november 2020 om 17:57Beantwoorden

  Heerlijk om naar te luisteren

 2. Avatar
  Anoniem10 november 2020 om 12:58Beantwoorden

  Super interessant om te horen.
  Ik kan be-amen dat shorten leuk lijkt, maar…
  Ik zit sinds februari 2018 in BTC.
  Vorig jaar juni was de BTC weer op een hoogte punt en zakte hard naar beneden.
  Ik had me voorgenomen om als hij daar weer komt, dat ik een deel zou verkopen en dan na het zakken weer meer BTC zou terug kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Dus op 21 oktober 2020 was het zover, een groot deel verkocht en een buyorder gezet op het diepte punt van 17 oktober. Op 25 en 27 oktober nog wat meer verkocht en een deel daarvan weer kunnen terugkopen op een paar % lager. Dat gaat goed dacht ik, Ik was echt in mijn nopjes. 4 november nog wat verkocht, maar een significatie daling bleef uit en zit er (op korte termijn) niet in. Ondertussen is de prijs met 18% gestegen en staat al even rond de 15.300 USDT
  Nu begin ik te twijfelen of ik dus gewoon moet denken, ok ik heb mijn winst van februari 2018 (bijna 40%). Als ik nu weer instap in BTC tegen de huidige koers, kan ik dat zien als een nieuwe start en vanaf hier weer gaan opbouwen. Ik heb immers flinke winst gemaakt. Ik kan de winst apart houden en weer inkopen met de originele inleg. Of de originele inleg weghalen en weer inkopen met mijn winst.

  Of ga ik echt wachten tot de prijs weer gaat zakken naar ongeveer 12600 USD, zodat ik terug kan kopen zonder verlies (en potentieel met veel winst). Ik krijg het gevoel van FOMO en probeer dat te weerstaan, maar ik weet niet wat verstandig is.

  M.a.w. een dilemma, welke is ontstaan door het shorten op BTC.
  Een gewaarschuwd mens…etc.

  PS1. Zou het wel prettig vinden als ik een ‘advies’ kan krijgen, wat te doen. BTC kopen of wachten tot de daling.

  PS2. Het is een eerlijk verhaal, mijn naam houd ik even anoniem. Roelf kan altijd antwoorden om te verifiëren. Dan zal ik hem mijn naam doorgeven. Op de link zie je de verkopen, terugkopen en toekomstige terugkoop lijnen staan.

 3. Avatar
  Filip10 november 2020 om 12:47Beantwoorden

  Nogmaals een leuke podcast . Top werk, dank u wel….

Reactie achterlaten