11 november: Crypto Debit Cards, waar moet je op letten?

Met een crypto Debit Card kun je met Bitcoin (en andere cryptomunten) betalen, op dezelfde manier als met gewoon geld. Er zijn flink wat crypto Debit Cards in omloop, zoals de Crypto.com Visa Debit Card en de Binance Visa Debit Card.

Waar moet je op letten als je zo’n kaart gebruikt? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? We bespreken ze uitgebreid in deze aflevering.

 

De Checklist:

 • Wat betaal je voor de kaart?
 • Wat betaal je bij card-upgrades, vervanging enz.?
 • Wat betaal je bij geldopnames?
 • Krijg je een startbonus? Zo ja, hoeveel?
 • Krijg je cashback? Zo ja, hoeveel?
 • Krijg je extra voordelen (spotify, netflix, business class lounge access)
 • Hoe werken top-ups?
 • Hoe gebruiksvriendelijk is de kaart (app, klantenservice enz.)?

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

50 dollar ‘starttegoed’ op een Crypto.com Visa Debit Card: www.CryptoCoiners.nl/mco.

20% korting op al je tradecommissie bij Binance: www.CryptoCoiners.nl/binance.

De nieuwe video over ETH: https://youtu.be/RvQzG4ZT9aw

Starten met Bitcoin en crypto, handige video’s: www.CryptoCoiners.nl/start

De Bitcoin Mempool: https://jochen-hoenicke.de/queue/#0,24h

7 antwoorden op “11 november: Crypto Debit Cards, waar moet je op letten?”

 1. Avatar
  Marius van Opstal14 november 2020 om 12:27Beantwoorden

  Ik heb de MCOcard laatst aangevraagd. De overschrijving vanuit de ING bank werkte niet. Het bleek dat de betalingsopdracht als ‘frauduleus’ werd aangemertkt door de ING.
  Een belletje naar de fraudeafdeling loste dit op. Mijn rekening werd voor 2 uur gedeblokkeerd voor ‘verdachte transacties’ en de betaling lukt toen wel.

 2. Avatar
  Zorro11 november 2020 om 22:16Beantwoorden

  Roelf bedankt voor deze (en andere) podcast !!! Ik zelf twijfel of ik de Binance card er nog wel bijneem ik heb al de Crypto.com card en ben er wel tevreden over. Hoewel de gebruiksvriendelijkheid van de app naar mijn mening wel wat beter zou kunnen ook blijft de app af en toe hangen.
  Betreft aankoop of opnemen van BTC of andere Crypto dit doe ik nu rechtstreeks met Binance vraag me af wat nu de meerwaarde is van Bitvavo of Litebit nu je het gemakkelijk rechtstreeks kunt kopen op Binance en daar meteen verhandelen ( of verkopen en op je Debit Card zetten)?

 3. Avatar
  Pacopien11 november 2020 om 15:27Beantwoorden

  Interessante Podcast weer!! Graag wat uitgebreidere uitleg over de td sequential alsnog de chart er bij pak kan ik de telling niet helemaal volgen.
  Is het bekend hoelang het duurt eer de card van Crypto.com, geleverd wordt, bij mij staat ie al weken op Pending!

  1. Avatar
   Daniel Suler15 november 2020 om 12:20Beantwoorden

   Beste, het duurt inderdaad een poosje maar hij komt zeker op een gegeven moment binnen. Ik had het eigenlijk ook opgegeven en plots stak deze in de brievenbus. Vriendelijke groeten. Daniel

 4. Avatar
  Frank11 november 2020 om 15:11Beantwoorden

  Leerzame podcast weer. Nog een trucje met tanken. Als je bij BP tankt, kun je betalen via een app (BPMe app). In die app kun je je bankrekening koppelen. Dat werkt vergelijkbaar als tanken bij een onbemande pomp: er wordt een reservering gedaan op je bankpas. Als je minder tankt, dan de reservering, wordt het verschil terug gestort. Het leuke is: je kunt de reservering zelf bepalen tot een maximum van 150 euro EN de app ondersteund ook de Crypto visa debit card. Doe er je voordeel mee 😉 (Reminder: de cashback gaat over de reservering, niet over het daadwerkelijke tankbedrag. En dit werkt dus ook als het tankstation een bemand tankstation is.)

 5. Avatar
  Filip11 november 2020 om 13:02Beantwoorden

  Weeral een super leerrijke podcast. Wel een kleine rechtzetting in verband met de Referral bonus van de MCO/CRO kaart. Je zei dat als we een referral code gebruiken, dat we dan 50 dollar krijgen. Maar dat is sinds 2 november 2020 verminderd naar 25 dollar. Ik vind het niet erg dat de podcast wat langer duren, ze zijn zo aangenaam om naar te luisteren en ik leer er elke keer wat bij. Dank je wel Roelf….

 6. Avatar
  Frank11 november 2020 om 11:59Beantwoorden

  Roelf, bedankt voor deze postcast en uiteraard voor alle andere die je op werkdagen produceert.
  Zelf heb ik de Binance card aangevraagd. Als je een Binance account heb vind ik dit persoonlijk een voordeel ten opzichte van de CRO card. Ben wel heel benieuwd hoe de markt (de traditionele banken) gaan reageren als er meer en meer een verschuiving zal gaan plaatsvinden naar deze Crypto card mogelijkheden. Binance zal wel eens een mega speler kunnen gaan worden in deze markt. Maar je kan er volgens mij wel op wachten voordat de banken de aanval gaan inzetten op deze nieuwe grote partijen, gezien zij vooralsnog hierop geen antwoordt hebben.

Reactie achterlaten