30 november: Traden op het nieuws: airdrops

Bij een airdrop kun je gratis geld krijgen: voor elke munt die je in bezig hebt, krijg je gratis een hoeveelheid andere munten.

Een voorbeeld is de XRP / SPARK airdrop die op 12 december plaatsvindt: je krijgt voor elke XRP die je bezit één SPARK.

Hoewel nog helemaal niet vaststaat of je wel iets hebt aan die SPARK-coins, kun je als trader wel mooi ‘meeliften’ op het nieuws over die airdrop. In deze aflevering bespreken we zo’n “Trading the news”-strategie.

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering

De Trading Chat-groep op Telegram: www.CryptoCoiners.nl/trading-chat

De Cyber Monday-aanbiedingen (let op: vol is vol!): www.CryptoCoiners.nl/cyber-monday

Het gesprek met Niels: www.cryptocoiners.nl/podcast/gesprekken-met-cryptocoiners-002-niels/

4 antwoorden op “30 november: Traden op het nieuws: airdrops”

 1. Marc1 december 2020 om 15:01Beantwoorden

  Hoi Roelf,

  Bedankt weer voor de podcasts! Ik luister ze graag!
  Ik heb wel een opmerking en ben benieuwd hoe jij daar naar kijkt.
  In de podcasts spreek je weleens over altcoins en de laatste tijd met name de ether en de xrp, als je het dan hebt over de prijsontwikkeling van zo’n coin dan refereer je naar de prijs in dollars. Zelf ben ik meer fan van de bitcoin dan van de dollars en kijk daarom altijd naar de sat prijs ipv de dollarprijs, ik spaar immers btc ipv dollars.. de dollarprijs kan nl hetzelfde blijven terwijl de waarde in sats aan het dalen is of andersom.
  Zoals bv de ether was vanochtend rond de 615 dollar maar had een lagere sat prijs dan nu, terwijl de waarde van 1 eth nu rond de 590 dollar staat. Ik vind deze stand dus ‘beter’ dan die van vanochtend omdat ik er meer btc aan overhoud. 😀. Misschien klinkt het een beetje warrig , maar is ook lastig uitleggen 🤣

 2. Henry S.30 november 2020 om 22:55Beantwoorden

  Bedankt voor onze dagelijkse podcast

 3. Peter30 november 2020 om 12:08Beantwoorden

  Hallo Roelf,

  Ik weet dat je niet graag over xrp praat, maar zou je 1 podcast of aflevering op YouTube kunnen richten op hoe xrp bezitters de spark tokens kunnen claimen? Vooral als je een hardware wallet (ledger) bezit.

  Ik zie hier en daar tegenstrijdige berichten over het hoe en wat.

 4. Ricardo Hogenes30 november 2020 om 11:00Beantwoorden

  Hallo Roelf
  Ik heb een vraag waar ik dagelijks tegen aan loop. Als ik met mensen om mij heen praat over Bitcoin krijg ik vaak de reactie als je zo kunt zien wat mogelijk de prijs gaat doen “waarom doet niet iedereen dat dan” mijn reactie is dan meestal dat mensen er nog niet veel vanaf weten en het misschien niet vertrouwen wat is jouw gedachten erachter of wat zou jouw reactie zijn?

Reactie achterlaten