Regelmatig lees je over fishing, trojans, virussen en andere aanvallen die worden gebruikt om mensen van hun Bitcoin en andere cryptomunten te beroven. Gelukkig kun je daar meer tegen doen dan je denkt!
Wil je je Bitcoin beter beveiligen? De 5 tips uit deze aflevering kunnen je daarbij helpen.
REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!
De links uit deze aflevering
De “Word ik opgelicht”-pagina: www.CryptoCoiners.nl/word-ik-opgelicht
Het CryptoCoiners Café: www.CryptoCoiners.nl/cafe
Bedankt Roelf,
Wilde al langer hier mee bezig maar ik stelde het al een poosje uit. Heb er nu een agendapunt van gemaakt. Aangezien ik best creatief ben denk ik erover om mijn sleutels onherkenbaar ergens in te verwerken. Toch leuk als je bij wijze van spreken de sleutel van de kluis onzichtbaar aan je muur hebt hangen.
Bedankt voor de handige tips, echt waardevol!
Om te proberen malware buiten de deur te houden is – naast uiteraard zaken als virus/malware scanners – het ook en mogelijkheiod om gebruik te maken van producten als Pi-Hole of pfBlockerNG. Dit vereist wel wat extra technische kennis.
Een simpelere oplossing is gebruik maken van DNS servers van Cloudflare. DNS server 1.1.1.3 blokkeert IP adressen op basis van een lijst van bekende malware en adult content sites. Dit is per systeem in te stellen. Meer informatie is hier te vinden: https://blog.cloudflare.com/introducing-1-1-1-1-for-families. Excuses als het plaatsen van links niet is toegestaan. Ook excuses als dit teveel techno brabbel is 🙂
Bedankt Dennis. Ik hou wel van een technisch gebrabbel. PiHole staat nog op de wishlist (ook mbt weren advertenties), dus je info komt als geroepen.
Bedankt Roelf voor weer een interessante podcast.
Ik heb nog wel een vraag hoe beveilig je je crypto vermogen zodat als er iets met je gebeurt of als je komt te overlijden dat het vermogen naar je nabestaande gaan en niet voor eeuwig verloren gaan. Je wil nu bijvoorbeeld ook niet, nu al je 12 woorden aan je puber zoon / dochter geven, voor het geval dat.
Zoals gewoonte, weer heel interessant. Ik moet een paar dingen bijwerken.
Dank u Roelf.
Weet niet of het beste methode is maar ik houd alles (inbegrepen QR code ) op en excel file met een wachtwoord van deze type KS7Y2BZA5XI26SFZ4B7UU7N7M24NGCVK&i=CZALSVMUNB2KNN6XWBGVOSY3ZE, en om deze niet te vergeten staat deze wachtwoord in een andere file, bvb een pdf file die een gemakkelijker te onthouden wachtwoord heeft. Beiden files worden niet in hun respectief folder geplaats, maar ergens anders.
Ik heb ook vele computers en gebruik Resilio om alles te synchroniseren. Resilio is een peer to peer systeem en geen cloud systeem… Als ik een file veranderd en nadat het gesaved is, wordt binnen de 3 seconden overal gesynchroniseerd. Ik gebruik nooit pendrive..
Bedankt Roelof ik luister nog altijd met veel plezier!
Deze aflevering zet mij even weer op scherp, ik ga met een aantal punten zeker wat doen. En ik neem dit dan ook zeker mee in de toekomst. Handige tips! Nu was ik nog wel even benieuwd naar jullie mening over YubiKey, iets dat Binance adviseert.
Bedankt voor weer een leuke aflevering en motivatie! 🙂
Koop een simpel fotocamera (of een oude GSM zonder SIM en WiFi uit(!)) met goed display en maak een (scherpe) foto van de 2FA QRcode + code (en de naam van het account / de app in kladblok (venster) er bij) ter backup of een andere key(s).
Verbind deze (dus) nooit met je pc/laptop, maar (foto)scan (met je toestel met de 2FA app) de QRcode vanaf het display mocht je die weer nodig hebben..
Interne geheugen is vaak afdoende, anders verlaag de resolutie van de foto. Memorycards vertrouw ik niet zo.
Dit blijft natuurlijk een electronische oplossing die stuk kan, potlood en papier (achterkant visitekaartjes..) blijft geduldigste..
Heb al wat beveiligingen gebruikt, maar heb toch weer een aantal nieuwe ideeën dankzij deze podcast.
Daarnaast vind ik het knap dat je altijd een onderwerp vindt dat op dat moment heel actueel is door bijvoorbeeld ontwikkelingen in de markt en/of opmerkingen in de chatgroepen. Daardoor is het luisteren van deze podcasts ook zeer uitnodigend.
Aanrader, zeker de tips, vanaf 11:33!
Voorkom(t) dat je vermogen of data verlies(t)… Een gewaarschuwd mens telt voor..