8 december: Trades met spectaculaire winsten, heb je daar wat aan?

Misschien ken je ze wel, de sensatieverhalen van traders die winsten pakken van 10% of meer op zo’n beetje elke trade.

“Voor minder doe ik het niet” en meer van dergelijke uitdrukkingen; je hebt ze misschien al wel eens gezien. Maar… dat is niet hoe professionele traders met hun vak bezig zijn. Trading heeft voor hen niets te maken met sensatie en torenhoge winsten. In tegendeel.

In deze aflevering kijken we naar trading en trading-winst door de ogen van de profs: de mensen die dit voor hun vak doen. Hun inzichten hebben niets te maken met sensationele winsten…

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

10 antwoorden op “8 december: Trades met spectaculaire winsten, heb je daar wat aan?”

 1. Maurice9 december 2020 om 15:48Beantwoorden

  Dikke duim 👍🏻

 2. Marc9 december 2020 om 13:01Beantwoorden

  Prima podcast. Ik heb dat deel van de chat ook gelezen. Vond wel eerlijk van deze persoon dat hij uiteindelijk liet doorschemeren dat hij het van een klein deel van zijn portfolio deed en ook meer als test. Hij nodigde Roelf min of meer uit dit eens te proberen of te bespreken, maar ik denk niet dat deze podcast zijn bedoeling was. Haha.
  Maar het is goed om te benadrukken (en dat had deze persoon ook zelf direct moeten doen) dat het experimenteel was, voor de lol en zeker niet voor beginners. Het blijft verleidelijk in dit soort verhalen te geloven.

 3. Fabrizio Billini9 december 2020 om 10:27Beantwoorden

  Traden met leverage lijkt meer op een onweerstaanbare drang om te MOETEN traden, meer een verslaving als het ware. Geen geduld om vermogen op te bouwen. Dit zijn casinotoestanden en geen gezonde gang van zaken. Jammer voor die mensen die dit op die manier doen, maar nog erger als ze nieuwe onervaren mensen in hun wereld mee proberen te trekken.

 4. Cindy Penders8 december 2020 om 18:16Beantwoorden

  Weer een interessante podcast. Ik denk dat het zeker even nodig was om een aantal roeptoeters een beetje in te tomen en om mensen die net beginnen te behoeden om mee te gaan in ‘straffe’ verhalen waar we nooit charts of TA van zien.

 5. Dave (Davesther)8 december 2020 om 17:54Beantwoorden

  Wat een geweldige editie van de podcast vandaag Roelf!. De bekende spijker op de bekende kop 😉. Wederom een bevestiging en motivatie dat hoe de meeste mensen bezig zijn een goede weg is!

 6. Vincent8 december 2020 om 14:55Beantwoorden

  Dank voor weer wat nuttige info om met beide voeten op de grond te blijven staan. Het is erg prettig om elke dag te luisteren naar iemand die verteld over xijn ervaring zoder zich op te dringen. En dit doet om iemand anders te helpen. Super Roelf, tot morgen.

  1. Marijke11 december 2020 om 07:32Beantwoorden

   Grote winsten kunnen weldegelijk, maar dan vaak bij het traden op hogere timeframes op basis van ta.

   Alleen heb je dan de sl ook verder weg staan waardoor je met een kleiner deel van je of kunt instappen en je die 10% winst of meer ook echt nodig hebt om een mooie pf winst te maken.

   Als je een sl hebt staan op 5% van je entry, en je wil maximaal 1% pf verliezen, dan kun je maar met 20% van je pf instappen. Als je dan 10% winst pakt, dan pak je 2% pf winst. Dat is ook wel nodig want op deze timeframes zit je zo enkele dagen in een trade.

   1. Marijke11 december 2020 om 07:37Beantwoorden

    Edit: mijn reactie was een algemene en niet een reactie op die van Vincent. Is iets niet helemaal goed gegaan bij het plaatsen van mijn bericht blijkbaar.

 7. Mario8 december 2020 om 12:11Beantwoorden

  Mooi verwoord Roelf. Iedereen in zijn waarde gelaten en weer een duidelijke uitleg over wat kleine winsten doen op de lange termijn. Winst = winst en compound is key.

  1. Karl9 december 2020 om 09:21Beantwoorden

   Uitstekend verwoord Roelf!
   Dit helpt enorm om alles in perspectief te zien.

Reactie achterlaten