9 december: De Bitcoin daalt weer snel. Hoe komt dat en hoe reageer je erop?

De prijs van Bitcoin is flink gedaald de afgelopen paar dagen. We kijken naar de redenen waarom dit gebeurt: het gedrag van traders als de volatiliteit van Bitcoin afneemt en de toenemende euforie op de aandelenmarkten.

En… hoe kun je op zo’n prijsdaling reageren?

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

De CryptoCoiners Trading Chat-groep op Telegram: www.CryptoCoiners.nl/trading-chat

Coin360: coin360.com

7 antwoorden op “9 december: De Bitcoin daalt weer snel. Hoe komt dat en hoe reageer je erop?”

 1. Henry S.9 december 2020 om 21:32Beantwoorden

  Dank u Roelf,
  Alweer een super leerrijke podcast. Eerst in de auto na het werk en dan thuis nog de interessantste passages hernemen met mijn schriftje er bij om alles te noteren.

  Graag ooit uitleg wat je wel kan doen als de prijs zo zakt. En graag vóór dat de prijs eens grof correctie krijgt.

  Dank u.

 2. Marijke9 december 2020 om 19:14Beantwoorden

  Goede Podcast Roelf!

  Ben je nu FOMO aan het creëren hiermee? 😉 Het voelt haast als ‘nu of nooit’ instappen.
  Ben ook wel heel benieuwd naar inhoudelijke ‘kritiek’ van anderen die kennis hebben van economie op deze visie van jou.

 3. Cindy Penders9 december 2020 om 17:13Beantwoorden

  Hele leerrijke podcast die ons wat meer inzicht geeft in wat er in dat wereldje van geld, crypto en aandelen achter de schermen gebeurt.

 4. Gerald from Portugal9 december 2020 om 16:59Beantwoorden

  Dag iedereen…. Sinds gisteren morgen, dinsdag, heb ik niets anders dan gekocht, alles ging naar beneden. Altijd met usdt + Altcoin en met de quickfingerluc (easypip) strategie. Allemaal onder de base (support), soms 2 tot 3 keren bijgekocht om mijn breakeven lijn naar beneden te trekken. Voor elke altcoin heb ik mijn budget (een bedrag tussen 50 en 100$ per coin, omdat ik maar nieuw in traden ben) en heb zo een 5 tal verschillende altcoin gekocht. Sommigen zijn nog 5% dieper gedaald dan mijn koopopdracht… Maar ik denk dat ze allemaal binnen, 1 dag, 1 week of 3 weken terug fel naar boven zullen gaan.
  Als ik tijd heb doe ik ook cc strategie, gisteren 2 gemaakt, éen met winst van 1,2% en de andere ziet nog met een behoorlijk verlies, en ik heb één keer bijgekocht, geen stoploss, en gewoon maar afwachten tot het terug gaat stijgen. Alles heeft een cyclus… gewoon maar wachten en NIET panikeren…

  1. Marijke9 december 2020 om 20:41Beantwoorden

   Dag Gerald,

   Misschien begrijp ik je niet goed, maar ik zou er maar niet op vertrouwen dat alles een cyclus heeft en het dus wel weer goed komt.

   Ik heb ooit op deze manier 4 maanden winst weggespeeld omdat ik iedere keer dacht, hoopte of zogenaamd aan de charts zag, dat hij ‘nu dan echt’ de weg omhoog weer heeft ingezet. En wellicht komt het ooit wel weer terug op het gewenste niveau, maar al die maanden cq jaren dat je zit te wachten daarop, kun je je bitcoin of dollars niet in andere trades stoppen. Kun je dan niet beter, als je wachten geen probleem vind, niet bitcoin kopen en hodlen?

   De kracht achter de CC strategie is dat je een paar keer bijkoopt, maar dat als hij daarna verder zakt, je ook gewoon uitstapt, zodat je weer liquiditeit hebt en je geld weer voor je kan laten werken door in andere trades te stappen.

 5. Peter Waterschoot9 december 2020 om 13:47Beantwoorden

  Beste Roelf,

  Ik luister dagelijks. En ik reageer nooit. Maar, vandaag wèl, De kwaliteit van de podcast van vandaag ligt zo hoog, vorm èn inhoud, dat ik mezelf hoorde denken; ‘Roelf, spreek Engelstalige versies van je podcasts in en je verovert de wereld.’

  Take care

 6. Mario9 december 2020 om 12:50Beantwoorden

  Fijne podcast weer.
  Naar mijn mening zou een terugval naar 14000 USD op de weekchart een heel normale retracement zijn. Zelf hoop ik dat de prijs daar komt, want tot 14000 heb ik diverse buyopdrachten staan. BTC is volgens mij de aanbieding zolang de prijs onder de 20K staat.
  De tijd zal het leren…

Reactie achterlaten