17 december: Bitcoin verbreekt alle records, op een heel bijzonder moment!

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur, volledig onverwacht, met ruim 10% gestegen. Een nieuw record!

De nieuwe ‘All-Time High’ heeft natuurlijk het nodige losgemaakt. Vooral als je bedenkt dat de datum waarop dit is gebeurd, wel heel bijzonder is…

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De ‘kerstboom’ uit deze aflevering:

Op deze chart zie je mijn BTC/BUSD-trades (op Binance) van de afgelopen 24 uur:

 • Bij elke stijging van 250 BUSD: een beetje BTC verkopen.
 • Bij elke daling van 250 BUSD: een beetje BTC terugkopen.

 

De links uit deze aflevering:

Coin360: coin360.com

De CryptoCoiners Scanner: www.CryptoCoiners.nl/scanner

10 antwoorden op “17 december: Bitcoin verbreekt alle records, op een heel bijzonder moment!”

 1. Jasper1 februari 2021 om 22:54Beantwoorden

  Hoi Roelf,

  Zoals andere hierboven ook al aangeven zou ook ik het erg interessant vinden als je misschien een video zou kunnen maken over kerstboomtraden. Graag zou ik hier meer over te weten komen zodat ik het evt kan toepassen bij een nieuwe eventuele stijging. Één van mijn vragen is bijvoorbeeld, ik heb nu allen BTC in mijn portfolio en kan dus alleen sell orders klaar zetten op bepaalde punten en nog geen buy orders op een lager punt. Je kan het kerstboom traden dan alleen maar toepassen wanneer je ook daadwerkelijk aan het traden bent? En bij een stijging in de nacht dus pech hebt gehad?

 2. Maurice18 december 2020 om 16:55Beantwoorden

  Ik heb zo veel mogelijk meegetrailed naar boven.
  Ik wilde euro’s terug, dus vandaar de euro prijzen ipv dollars.
  Toen hij 1 keer piekte naar bijna 19500 en daarna terug zakte naar 18100 heb ik een flink deel van mijn BTC in de verkoop gedaan in 5 porties dmv een OCO. Stopprijs op 18250 en verkoop op 19000,19100, 19200, 19300, 19400. Uiteindelijk verkocht op 19000, 19100, 19200 en de 4de portie heb ik laten mee trailen en verkoop op -2% van de hoogste waarde vanaf het meetrailen. Hiervoor de trailingstop van Altrady gebruikt om te kijken wat die zou doen.. Die correctie kwam en verkocht mijn 4de portie op 18943. En het laatste deel werd door de OCO verkocht op 18250. Je ziet dan dat hij daarna gelijk terug omhoog schoot, maar ja dat was mijn strategie voor dat moment. Hij had ook zomaar veel verder door kunnen zakken.
  Ik heb nu mijn initiele inleg terug. Dat gaat terug op de rekening en kunnen we andere leuke investeringen mee doen. Met de rest (de winst dus) ga ik door met traden en hodlen. Ik moet zeggen dat ik een stuk ’emotie’ kwijt ben of opluchting voel, doordat ik weet dat ik er geen geld meer aan kan verliezen. Hoewel ik voor mezelf had besloten dat het geld wat ik er initieel in had gestoken, had mogen verliezen, zonder dat dit effect zou hebben op mijn gezin en levensstijl, is het toch wel een hele geruststelling dat het weer terug is. Het enige wat ik nu nog kan verliezen is mijn tijd (en mijn ego als dit fout mocht gaan 😂). Ik heb me voorgenomen met een vast aantal BTC op de exchange te zitten en als ik dat verdubbeld heb, de winst vast te zetten en dat te hodlen. En dan weer ‘opnieuw’ te gaan beginnen. Dan is de compounded interest misschien wat minder, maar het geeft me rust. Misschien als ik meer ervaring ga krijgen dat ik die rust ook heb als de bedragen groter worden, maar ik merk dat dit nu nog niet het geval is. Eens kijken hoelang ik die afspraak met mezelf kan vasthouden. 😉

 3. David17 december 2020 om 21:19Beantwoorden

  Ik dacht dat ‘filling the gap’ het gat wordt bedoeld wat de marketmaker vult op het moment dat de vraag- en aanbodprijs te ver uit elkaar liggen. Ik zie op de charts ook niet daadwerkelijk een gat (btc/usdt op binance). Op welke chart zien jullie dit?

  Voor de geïnteresseerden, hier een mooie tutorial over het filling the gap principe: https://www.youtube.com/watch?v=2oYKLo0qKTo.

  1. Roelf17 december 2020 om 21:30Beantwoorden

   Er bestaat ook nog een andere betekenis van “filling the gap” en die heeft met prijsbewegingen te maken.

   Een prijs moet altijd twee keer worden ‘geraakt’: één keer op weg naar boven en één keer op weg naar beneden. De prijs die precies één ‘Nick’ boven de vorige ATH staat, is pas één keer geraakt (op weg naar boven). Dat betekent dat de prijs nog een keer moet dalen tot precies dat punt. Zolang dat niet is gebeurd, is er een opening (de “gap”) die nog niet is gevuld.

 4. Marijke17 december 2020 om 21:06Beantwoorden

  Roelf,
  Zou je misschien eens een video willen maken, alleen over dat kerstboomtraden?
  Ik heb er namelijk nog wel veel vragen over:

  Wat nou, even in theorie, als de BTC er weken of maanden over doet om die buy orders te bereiken? en al helemaal als de bitcoin steeds maar stijgt en stijgt en de retracements of zelfs bullisch trend die op een gegeven moment komt, niet meer zo ver teruggaan tot de buyorders…wat dan? Dan maak je op die paar buyorders die nog openstaan heel veel verlies toch?

  Blijf je voor eeuwig die buyorders houden? neem je op een gegeven moment verlies? Wanneer dan en heft dat dan niet alle winst op die je eerder hebt gemaakt? Zeker als je er ene paar maanden in blijft hangen?

  En in welke marktomstandigheden werkt deze manier van traden heel goed? Want op dit moment werkt het bij BTC/USDT heel goed omdat je weet dat hij nog een keer terug moet gaan zakken (Filling the gap) en dat dan al je buyorders die open blijven staan, vroeg of laat wel gevuld gaan worden. Maar in markten waarin je geen zekere waarschijnlijkheid hebt dat dit gebeurd, dan is het wel tricky, want je weet nooit of de buys ooit nog gehit zullen worden.

 5. Menno de vries17 december 2020 om 14:24Beantwoorden

  Hier het zelfde. Short genomen helaas niet gelukt. Wel een buy order gezet op de 20100 omdat ik roelf daarover hoorde op de vorige podcast. dus heb evengoed een leuke percentage gepakt op de stijging.

  Bedankt voor weer een leerzame podcast

 6. Cindy Penders17 december 2020 om 14:21Beantwoorden

  Wat geweldig om dit live mee te maken, en het is nog niet gedaan precies. Ik heb ook BTC verkocht.
  Het was vreemd om te zien hoe snel die door de 20 K schoot en maar bleef gaan … Ik wist initieel niet zo goed wat te doen.
  Overigens wat die datum betreft : Ik heb gisteren een video van Team Underground gekeken en elkaar op 17/12 is er wel een stop van een run omhoog of omlaag te zien. Heel apart.
  En ja, vandaag kijken we het gewoon verder aan. BTC is op, dus hoop nu wel op een snelle daling 🙂

 7. Rodney17 december 2020 om 14:09Beantwoorden

  Wat is het toch heerlijk om elke dag weer iets van je podcasts te leren! Hoe gaan we die kerstvakantie nou toch doorkomen? 😉
  Bij mij is het gisteren iets anders gedaan. In diverse subaccounts (hodl en daytrading) heb ik gisterochtend vroeg een stevige short positie genomen. Dat was dus vóór de enorme stijging. Ik zag dat de grens van 19700 steeds niet bereikt/doorbroken werd en ging er vanuit dat de prijs zou gaan dalen. Helaas, helaas. Een of twee keer geprobeerd in de stijging het ‘verlies’ te compenseren (jaja, i know) en telkens uitgestopt (stop-loss gezet, dat dan weer wel).
  Zoals Robert hierboven zegt; wat is het toch moeilijk om je emoties te bedwingen, niet te willen compenseren en niet mee te willen in de FOMO.
  In maart dit jaar begonnen met echt traden op basis van de CC-strategie, nadat ik in 2018 met crypto (XRP) in aanraking kwam. Veel geleerd, met name van dit soort momenten.
  Ga zo door Roelf, je werk wordt enorm gewaardeerd!

 8. Fabrizio Billini17 december 2020 om 12:08Beantwoorden

  ik heb me gisterenavond een bult geschrokken toen ik de koers zag, in de positieve zin weliswaar, maar ik was zo onder de indruk dat ik pas deze morgen aan de PAXG-kerstboom ben begonnen. Of het een geluk bij een ongeluk is dat ik pas deze morgen ben begonnen aan de kerstboom zal de tijd uitwijzen, maar ik heb tot dusver nog niet veel gevulde en verkochte orders, maar hoedanook is het een aangename prijsontwikkeling.

 9. Robert van Vugt17 december 2020 om 11:58Beantwoorden

  Ik heb exact hetzelfde gedaan, steeds een beetje bitcoin verkocht tijdens de rit naar boven, maar wat kost het een moeite om zo tegen je emotie in te handelen. Nu heb ik zelfs geen bitcoin meer over (van het percentage Bitcoin dat ik hiervoor gereserveerd heb, de rest HODL voor de langere termijn) en kan ik niet nog meer verkopen. En die prijs maar doorstijgen! Doet een beetje pijn nu, maar zal geduldig wachten op een correctie, die ongetwijfeld een keer komt. Gelukkig stellen jouw podcasts mij altijd weer gerust, en in het ergste geval blijf ik met dollars zitten waarop ik een hele mooie winst heb kunnen pakken (was ingestapt op 13 maart dit jaar :)). Eigenlijk wel grappig als je me toen had gevraagd of ik het fijn zou vinden om op 4k in te stappen en op 20 k uit te stappen zou ik daar meteen voor hebben getekend, en nu denk ik ‘waarom heb ik niet gewacht tot 23k’. Stay cool, het zijn maar gedachten…

Reactie achterlaten