8 januari 2021: Alweer een record voor Bitcoin: wanneer stopt dit?

De prijs van Bitcoin blijft maar stijgen. Het ene na het andere record wordt gebroken. Maar inmiddels worden sommige indicators ‘ongeduldig’. Dus: wanneer stopt dit en komt de (onvermijdelijke) correctie?

En: naar welke prijs zou de Bitcoin kunnen zakken als die correctie komt?

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

De LIVE Clinic “Zeker traden met Bitcoin”: www.CryptoCoiners.nl/zeker-traden-clinic

De Start-pagina van CryptoCoiners: www.CryptoCoiners.nl/start

De belangrijkste CryptoCoiners-links: www.CryptoCoiners.nl/links

De CryptoCoiners Scanner, met de trend- en barometer-informatie: www.CryptoCoiners.nl/scanner

4 antwoorden op “8 januari 2021: Alweer een record voor Bitcoin: wanneer stopt dit?”

 1. Bas8 januari 2021 om 20:18Beantwoorden

  Ik heb 2 reacties op de video: (ook op YouTube geplaatst)

  1 – ik vind de postcast leuk om te luisteren, maar voor een dagelijkse podcast toch best lang.
  Ik speel deze (en veel andere video podcasts) op YT af op 1,25x de snelheid

  2 – Ik heb in een aantal andere analyses gezien dat als je naar de Fibonacci Retracement gaat kijken, en die vanaf ATH 2017 naar dal dec 2018 plaatst, dat BTC nu door level 1.618 is geschoten en dat het volgende level 2.618 is, rond de 46.500 $ (ik kijk nu op Bitstamp). Daarbij is 1.618 level rond de 30.000$ (correctie?)
  In voorjaar-zomer 2017 ging stopte de stijging toen net boven de 2.618 op 3000 $ (mooi rond getal). Dat zou nu dan rond de 50K kunnen zijn, en ging koers toen ook terug naar de 1.618.
  Ben benieuwd in hoeverre je denk dat dit nog logische grenzen kunnen zijn

 2. Marijke8 januari 2021 om 15:04Beantwoorden

  Dag Roelf,

  Ik heb twee vragen, eentje had ik gisteren ook al bij de comments gezet, maar die herhaal ik hier even:

  1. Er zijn gegevens bekend waarin duidelijk wordt dat er momenteel minder BTC gemined wordt dan dat de grote institutionele beleggers opkopen. Ze kopen dus meer dan dat er nieuw bijkomt. Dan kan de prijs toch nog alleen maar omhoog gaan, en flink ook te komende tijd? Is dat niet een groot verschil met de situatie van nu tov 2017, toen er een grote correctie volgde na die grote stijging?

  2. Ik ben weleens benieuwd wat jouw mening is over het Stock to Flow model van Bitcoin en dan zeker in combinatie met deze stijging van Bitcoin. Het is eigenlijk iets wat meerdere serieuze concullega’s (niet de roeptoeters) van jou meenemen in hun analyses over de huidige stijging. Dit stock to flow model icm met punt 1, zou er volgens hen zomaar voor kunnen zorgen dat die gap helemaal niet meer gefilled gaat worden. Hoe kijk jij daar tegenaan?

  1. Marijke8 januari 2021 om 15:16Beantwoorden

   Ik heb de link toegevoegd naar een artikel van Cointelegraph waaruit blijkt dat er in december iets meer dan 28.000 btc gemined zijn, terwijl er ruim 72.000 gekocht zijn, en nu dus ook door grote beleggers (dat was in 2017 niet het geval).

   Wat is jouw visie hierop icm met de prijsontwikkeling en de kans op een eventuele daling?

Reactie achterlaten