15 januari 2021: Is het veilig om je Bitcoin op een exchange te laten staan?

Om ermee te kunnen handelen, moet je je Bitcoin op een handelsplatform (exchange) ‘parkeren’. Maar… is dat veilig?

Wat gebeurt er als een exchange wordt gehacked, bijvoorbeeld? En wat kun je zelf doen om het risico zo laag mogelijk te houden?

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

De CryptoCoiners Scanner: www.CryptoCoiners.nl/scanner

4 antwoorden op “15 januari 2021: Is het veilig om je Bitcoin op een exchange te laten staan?”

 1. Ronnie den Boer15 januari 2021 om 15:34Beantwoorden

  Roel,
  Elke werkdag is het vaste prik om in de loop van de dag je podcast te luisteren. Zeer waardevol, helder en duidelijk. Ga, hier mee door.
  Ik heb een vraag; er is een afspraak dat er maximaal 21 miljoen bitcoins kunnen worden uitgegeven.
  Is dit een afspraak die gemaakt is in de bitcoin community? dus als straks besloten wordt om dit op te rekken dan kan dit als we het hier met z’n allen over eens zijn? met andere woorden, dan is de bitcoin dus helemaal niet zo “schaars” in de toekomst als we denken. Of is het technische niet mogelijk om meer bitoins uit te geven? zo ja, waarin/waardoor zit dan de technische limiet?

 2. Anneke15 januari 2021 om 13:42Beantwoorden

  Roelf, fijn dat je er weer bent.
  Ik hoor je regelmatig zeggen dat je ” hier een mooie longpositie zou kunnen nemen”. Of een shortpositie. Ik begrijp niet goed wat daar nu precies mee bedoeld wordt. Zou je dat eens uit kunnen leggen.

   1. Tony Montana18 januari 2021 om 12:26Beantwoorden

    Zou zelf als beginner me ook niet zo druk maken over wat geld op een exchange te houden. Zeker na het verhaal wat Roelf vertelde. Zelf zit ik op Binance omdat ik daar nu eenmaal aan gewend ben en het een grote is. Wel zit ik er aan te denken er eentje bij te gebruiken, voornamelijk omdat mijn vertrouwen in Binance een enorme deuk heeft opgelopen door hun ongelooflijk slechte support. Kan al weken niet traden op mn sub account door een bug. Uiteindelijk een nieuw account gemaakt omdat support gewoon helemaal niets deed. Dus exchange veilig om je crypto te stallen: ja. Wil je afhankelijk zijn van slechts 1 exchange om te traden: dikke nee (Dit is slechts mijn mening)

Reactie achterlaten