2 februari 2021: Pump & Dump-acties, kun je daarmee snel rijk worden?

Gisteren steeg de prijs van XRP opeens met meer dan 50%. Een paar uur later daalde de prijs met meer dan 50%: een klassieke ‘Pump & Dump’.

Pump & Dumps zijn illegaal in de traditionele handel. En dat is niet voor niets zo. Maar wat is zo’n Pump & Dump? En… kun je daar echt snel veel geld mee verdienen?

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

De video “Leer traden met Bitcoin”: www.CryptoCoiners.nl/leer-traden-met-bitcoin-video

De chat-groep (op Telegram) over de CryptoCoiners Scanner: www.CryptoCoiners.nl/scanner-chat

De CryptoCoiners Scanner-pagina, met de link naar de handleiding: www.CryptoCoiners.nl/scanner

4 antwoorden op “2 februari 2021: Pump & Dump-acties, kun je daarmee snel rijk worden?”

 1. Caroline9 februari 2021 om 22:13Beantwoorden

  Ook ik had XRP gekocht. Ik heb XRP langer in portfolio gehad op BLOX en deze met verlies verkocht vanwege het nieuws. Ik twijfelde steeds, ja verkopen, nee verkopen, maar als het straks niets meer waard is! Dus toch maar verkocht achteraf gezien op het dieptepunt. Of ik het wilde compenseren weet ik niet, ik liet me opzwepen en stapte voor de lol in met een kleine kooporder. Het ging mij ook niet om snel rijk te worden. Helaas toen ik mijn bijkooporder weghaalde, omdat ik zag dat het niet de goede kant opging was dit nog niet door Altrady verwerkt en werd toch gevuld. Zo zat ik met meer in XRP dan ik wilde en het bleef maar zakken. Ondertussen veel jojotrades gedaan (tijdens werk half oog naar gekeken), dat ging heel lekker totdat Elon Musk BTC aankocht en XRP weer pijlsnijl naar beneden stortte. Zat ik wéér met verliezen. Ook nu weer jojotrades en laat het staan. Het zal vast weer stijgen. Ik kijk ook wel beter uit een volgende keer! Ook een listing is link. Ben ik ook ingetrapt. Niet om het snelle rijk worden, ik weet niet waarom ik daar de lol van inzag. Ook die heb ik nog steeds. Verder hou ik mij keurig aan de CC strategie en dat gaat heel aardig.

 2. Willem9 februari 2021 om 14:32Beantwoorden

  Ben er dus ook in getrapt
  Eerte met de doge .’s avonds 1650 in de plus s,morgens 2350 in de min ver volgens nog een keer met de xrp toen weer 1000 minder.
  Wel geleerd maar durf ook niet meer zo.
  Heb de rest maar op long time gezet in de hoop mijn verlies weer goed te maken op den duur.

 3. Johan3 februari 2021 om 22:54Beantwoorden

  Dat is erg zuur. Pump en Dump is best link en eigenlijk is het gewoon gokken. Ik probeer soms wel mee te liften als een coin flink aan het stijgen is maar dan leg ik maar echt weinig in en is het gewoon een wilde gok. Dan zie ik het als meedoen met een loterij. Helaas zijn er veel mensen die erin trappen en veel geld verliezen. Wel goed dat dit benoemd is in de podcast. In 2017 tijdens de vorige bull run kwamen deze pump en dumps ook veel voor. Als je een bepaalde coin toevallig al hebt wanneer deze wordt gepumpt dan heb je geluk, er zo snel mogelijk uitstappen is dan mijn advies en wanneer je de bewuste coin weer terug wil gewoon kopen als de pump en dump actie weer voorbij is.

 4. Richard2 februari 2021 om 20:27Beantwoorden

  Helaas ben ik ook slachtoffer geworden van pump en dump .
  Normaal trade ik met de cryptocoiners strategie, en dat gaat super, ook volg ik de cursus voor gevorderden bij Roelf, dus daar ligt het niet aan.
  Ik wilde niet snel rijk worden, maar ik wilde eens proberen hoe het is om te traden via nieuws. ( eventueel een swingtrade )
  In de ochtend xrp gekocht en ben naar mijn werk gegaan, soms even op de tel kijken en ging lekker, om 10:00 stond ik mooi in de plus.
  Dacht in de pauze van 12:30 heb ik tijd en verkoop ze weer.
  Helaas te laat.
  Sta nu op 30% verlies .
  Ik hou de xrp maar in me wallet met de hoop dat ze nog gaan stijgen.
  Pffffff doe ik dus nooit meer.

Reactie achterlaten