4 maart 2021: Risk/Reward Ratio: wat is het en moet je daar rekening mee houden?

(Heel) veel traders gebruiken een vorm van risicomanagement om te bepalen of ze in (of uit) een trade stappen. Als je zelf aan het traden bent, krijg je er dan ook vroeger of later een kritische vraag over: “Hoe zit het met je Risk/Reward Ratio?”

De Risk/Reward Ratio is een getal dat aangeeft hoe de verhouding is tussen het risico van een trade en de ‘beloning’ (de winst die je uit de trade kunt halen.

Een Risk/Reward Ratio groter dan 1 wordt door veel traders gezien als onverantwoord. Maar bij CryptoCoiners ligt de focus vooral op een tweede getal: de winstratio. Hoe hoger de ene ratio is, des te hoger de andere ratio mag (of moet) zijn. In deze aflevering hoor je er alles over.

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

De opname van de laatste bijeenkomst in het CryptoCoiners Café, met drie LIVE trades: https://youtu.be/meP6NEGZDiw

De CryptoCoiners Start-pagina: www.CryptoCoiners.nl/start

De CryptoCoiners Scanner: www.CryptoCoiners.nl/scanner

2 antwoorden op “4 maart 2021: Risk/Reward Ratio: wat is het en moet je daar rekening mee houden?”

 1. Ricky5 maart 2021 om 10:26Beantwoorden

  Goedemorgen Roelf,

  Het is natuurlijk verstandig om de trading fees in Binance te betalen met BNB.
  Nu is de laatste tijd de BNB coin erg gestegen, blijft de prijs die je dan betaalt hetzelfde? Lijkt me wel toch anders zouden die fees opeens 10x zo duur worden.

  Groet,

  Ricky

 2. Koen4 maart 2021 om 16:06Beantwoorden

  Op de vraag waar luister ik:

  Door corona reis ik niet meer met het openbaar vervoer maar leen ik de auto van mijn vriendin, met de voorwaarde dat ik haar wel – op de dagen dat ze mag – ophaal en afzet op haar werk. Maar ik luister altijd de cryptocoiner podcast in de auto naar huis, en ik was deze week zo fanatiek aan het luisteren dat ik mijn vriendin vergeten ben op te halen van haar werk. Oepsie!

  Ga zo door!

Reactie achterlaten