11 maart 2021: Beleggen in altcoins: hier is een strategie!

Beleggen met altcoins kan een goede manier zijn om je vermogen te laten groeien. Maar… hoe begin je met zoiets?

Er zijn een paar belangrijke vragen die je beantwoord wilt hebben. Namelijk: welk platform kies je om je portfolio te ‘parkeren’, welke altcoins kies je en wat voor strategie kun je daarvoor gebruiken?

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

Open een account op Binance (20% korting op alle handelskosten!): www.CryptoCoiners.nl/binance

Je altcoins automatisch laten balanceren (niet gratis!): shrimpy.io

De CryptoCoiners Start-pagina: www.CryptoCoiners.nl/start

Op 1 april om 19:30 uur: Webinar “Technische Analyse”. Alleen op uitnodiging: registreer je even op www.CryptoCoiners.nl/ta-webinar

De CryptoCoiners Scanner: www.CryptoCoiners.nl/scanner

22 antwoorden op “11 maart 2021: Beleggen in altcoins: hier is een strategie!”

 1. btradercoin1@gmail.com1 september 2021 om 18:16Beantwoorden

  LET OP – CRYPTO WERKT ALS MAGIE EN IS DE SNELSTE MANIER OM MET GEMAK TE WINNEN IN UW COMFORTABELE HUIS EN KANTOOR DANKZIJ DEZE PANDEMIE. WIJ GEVEN IEDEREEN EEN 100% BETROUWBARE EN BETROUWBARE INVESTERING EN WINST, THUIS OF OP KANTOOR.

  $500 GEEFT $5.000,00 IN 7 WERKDAGEN
  $ 1000 GEEFT U $ 10.000,00 IN 7 WERKDAGEN
  $ 2000 GEEFT $ 20.000,00 IN 7 WERKDAGEN
  $ 3.000 GEEFT $ 30.000 IN 7 WERKDAGEN
  $ 5.000 GEEFT $ 50.000,00 BINNEN 7 WERKDAGEN
  $ 10.000 GEEFT $ 1000,00 IN 7 WERKDAGEN

  IK WIL DAT U WETEN WAAROM U UW RODE TIJD OP HET INTERNET NEEMT OM KREDIETEN TE ZOEKEN? ALS ER INVESTERINGSMOGELIJKHEDEN ZIJN.

  DE BESTE OPLOSSING VOOR IEDEREEN DIE THUIS, VEILIG IS EN VEEL MAAKT

 2. Jelle3 mei 2021 om 19:12Beantwoorden

  Super interessante manier.

  Ik ben hier ook mee aan de slag gegaan en heb voor mezelf een excel gemaakt, waarin ik 2x per dag mijn binance wallet in inlees. Uit de excel kan ik direct aflezen of er gebalanceerd moet worden en hoeveel BTC ik van elke coin moet bij- of verkopen.

  Maar nu mijn vraag:
  Ik ben gestart met 0,05 BTC (totale waarde) in een hele korte tijd zit ik nu op 0,1 BTC totale waarde. Is het aan te raden om die 0,05 BTC als winst te cashen en dan weer opnieuw te beginnen?

  Ik kan helaas nergens teruglezen, wat de exit strategie is.

  Thanks alvast, groet Jelle

  1. Corné23 augustus 2021 om 17:14Beantwoorden

   Beste Jelle,

   Hoe heb jij je excel bestand gemaakt?
   Ik kom er niet uit om er zelf één te maken.
   Zou jij misschien willen uitleggen hoe je die gemaakt hebt?
   Of zou je mij dat excel bestand willen toe sturen?
   ik hoor graag van je.

   Mvg,
   Corné

 3. Kathrin24 maart 2021 om 21:35Beantwoorden

  Hallo Roelof,

  Wat een fijne strategie. Ik ben echt dankbaar dat je de tijd neemt om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen.
  Ben na het luisteren van de podcast ook meteen aan de slag gegaan.

  Alleen vind ik Binance behoorlijk onoverzichtelijk en is mij niet duidelijk hoe het in de praktijk werkt. Het klonk heel simpel, maar is het (voor mij althans) niet.

  Ik zie in het Spot-wallet welke coins ik heb en hoeveel van elk, maar ik zie nergens een waarde in BTC of in Euro. Ook zie ik geen waardeontwikkeling, Hoe weet ik dan welke munt ‘uit de pas’ loopt?

  Welke stappen moet ik op Binance nemen om te balanceren? Zou je dat in een video uit kunnen leggen/laten zien? Dat zou geweldig zijn.

  Ik gebruikte nu de optie ‘converteren’ om mijn BTC over de andere 9 coins te verdelen. Toen ik dacht een fout gemaakt te hebben en een deel terug naar BTC wou converteren komt een melding dat er niet genoeg saldo voor is. Ik vraag me dan af hoe je dan kan balanceren. Hoeveel meerwaarde is er dan voor nodig? En ja… waar zie ik dat dan (daar gaan we de cirkel van onduidelijkheid weer rond).

  Genoeg stof voor een volgende podcast… Ik kijk ernaar uit om er meer over te horen.

 4. Dennis18 maart 2021 om 15:04Beantwoorden

  Goedemiddag Roelf,

  Aller eerst bedankt voor al de tips en ervaringen welke je met ons wilt delen. Tevens een compliment over hoe respect vol je met ander om gaat en wilt mee geven aan anderen om dit ook te doen.

  Ook ik heb een aantal vragen met betrekking tot deze podcast, waarvan ik hoop dat je deze wilt behandelen.

  1) Selecteren munten portofolio => Op welke minimale BTC waarde van een munt zou je moeten? Dit aan de hand van de VET munt welke naar voren kwam in de potcast waarvan je zij dat deze een te lage BTC waarde zou hebben?

  2)=> Zodra je een selectie hebt gemaakt van alle munten en je hebt dit gedaan voor 0,001 BTC, dan zit je aan een minimaal verkoop bedrag van 0,0001 BTC theoretisch zou je met een bedrag van 0,001 BTC niet uitkomen wanneer je deze op deelt in 10 x 10%. Je kan dan bij een stijging niet verkopen voor BTC. Naar welke portofolio waarden zou je dan moeten gaan om mee te starten?

  3) => dan het balanceren. Ik ben op dit moment begonnen met het traden volgens de CC methode, echter zijn mijn winsten nog niet al te groot (begin met een paar cent :-). Alle lidmaatschappen staan dus niet in verhouding met de winsten welke ik maak. En zoals je zegt. Probeer het eerst zelf te doen zonder apps voordat je afhankelijk wordt van apps.
  Als ik dan wil balanceren met bijvoorbeeld het taartdiagram van Binance, hoe weet ik dan of dit diagram gebruik maakt van de dollar waarden of van de BTC waarden? stel voor dat de dollar waarde stijgt, maar de BTC waarden van de munt daalt. Dan vertelt het diagram mij dat ik moet verkopen en sta ik wellicht tegen de richting in te handelen. (te verkopen omdat het taart diagram aangeeft dat de munt 5% is gestegen terwijl de munt misschien wel te opzichte van de BTC waarde is gedaald. OEPS, dat zou balen zijn.)

  4) Berekenen. Je geeft aan dat je zelf de te verkopen eenheden berekend. Zou je hiervan een voorbeeld kunnen geven hoe je dit doet?

  Super bedankt alvast! en keep up te good work!

 5. Yorick Zwart18 maart 2021 om 12:16Beantwoorden

  Hoi Roelf,

  Dank voor al je goede podcasts! Nav de beleggen in Altcoins heb ik een vraag voor komende maandag in het Cryptocoiners Café: Hoe werkt nou feitelijk het balanceren op zich? Stel ik heb BTC, BNB, ETH en nog 7 andere ALT coins. Munt 6 stijgt met 5%. Dan wil ik een beetje munt 6 verkopen om weer op 100% uit te komen, maar die 100% is nu ook anders geworden dan tov van de beginsituatie. En: waar laat ik die 5% van munt 6? Zet ik die om naar BTC, maar dan is die weer hoger. Kortom: ik snap nog niet goed hoe het balanceren op zichzelf werkt, praktisch gezien. Hopelijk kan je hier maandag tijd aan besteden. Tot dan!

 6. Bas Ernest18 maart 2021 om 10:35Beantwoorden

  Hallo Roelf (en team!),

  Zeer interessante strategie, ik heb inmiddels een portefeuille gemaakt en de eerste resultaten zien er goed uit. Ik heb twee vragen, hopelijk kun je hier iets over zeggen:

  1) Ervan uitgaande dat je voldoende tijd hebt om gedurende de dag telkens te balanceren, dan lijkt mij kopen/verkopen bij een afwijking van 2% effectiever dan wachten op een 5% afwijking (meer ‘kleine’ winsten geven meer rendement dan weinig ‘grote’ winsten)
  2) Ervan uitgaande dat je voldoende tijd hebt, dan lijkt het mij interessant om meer dan tien altcoins in je portefeuille te hebben (meer kansen om te profiteren van volatiliteit)

  Ik begrijp dat het complexer wordt om te managen maar die uitdaging durf ik wel aan! Ben benieuwd hoe jij dit ziet.

  Enorm bedankt!

 7. Peter Hagenaars17 maart 2021 om 22:59Beantwoorden

  Hoi Roelf,

  Reuze interessant deze podcast! Grandioos idee om zo te balanceren!

  Als beginner probeer ik allereerst bij Binance mijn account in orde te krijgen en dat lukt mij niet.

  Ik heb problemen met het verkrijgen van een API code bij Binance die ik nodig heb voor het koppelen met b.v.b. Altrady.

  Wanneer ik gebruik wil maken van hun chat dienst om deze problemen op te lossen krijg ik geen antwoord?

  Ook is het vreemd dat zij de locatie noemen Brussel Belgium en mijn locatie Bergen op Zoom Nederland is.

  Mijn IP adres is wel correct weergegeven.

  Hoe krijg ik dit opgelost als hun chatdienst op mijn pc niet correct werkt en ik van hun geen antwoorden krijg?

 8. Carolien17 maart 2021 om 16:29Beantwoorden

  Hoi Roelf,
  super interessante methode. Ik heb ook het white paper van Shrimpy wat je noemde gelezen:
  https://www.shrimpy.io/shrimpy-whitepaper.pdf
  Ik ben meteen met deze methode aan de slag gegaan. Wel is er op Binance een minimum tradingsvolume nodig van 0,0001 BTC, dus je moet wel een beetje een portfolio hebben.

  De vragen die ik heb zijn:
  – hoe zit het met de kosten als je heel veel heen en weer balanceert met je portfolio van de 10 munten
  – is uit te leggen waarom deze methode zo goed werkt
  – zijn er dagen dat deze methode juist beter of minder goed werkt? Dus is er relatie met scanner en Heatmap? Zo ja, welke?
  – wat is jouw ervaring met het rendement als je paar keer per dag balanceert?
  – wat moet je doen als één munt continu zakt?

  ik zie uit naar de podcast op maandagavond 22 maart hierover.

 9. Berry17 maart 2021 om 14:24Beantwoorden

  Beste Roelf, allereerst complimenten voor je rustige en duidelijke uitleg. Ik volg je al sinds 2018 en het is altijd een verademing in vergelijking tot alle schreeuwerige “snel rijk” influencers m.b.t. crypto.

  Super interessante strategie ik heb echter nog wel wat vragen:
  – Ik ben zelf een bitcoin maximalist, tijdens het balanceren zit echter 90% van mijn bitcoin trading vermogen in alts. Tegen de tijd dat je wilt stoppen met de balanceer trading techniek kun je natuurlijk al je 9 alts verkopen voor bitcoin maar wat nu als deze alts zijn gedaald. Naar mijn idee is je bitcoin portefeuille daardoor dan ook flink geslonken.
  – Aansluitend daarop ben ik bang dat je tijdens het balanceren steeds bitcoin stuurt naar een alt. Ik ben begonnen met crypto in 2017 en zie veel alts uit die tijd nog steeds onder hun all time high staan of zelfs verwijderd zijn/niet meer bestaan (ik heb sommige alts uit die tijd nog steeds als hodl in mijn portefeuille in de hoop dat ze ooit nog in de winst komen). Ben je door dit soort alts niet steeds bitcoin aan het versturen naar een bodemloze alt put omdat deze alt in een bearish trend zit. Je kunt natuurlijk deze alt verkopen voor een andere alt maar hoe bepaal je dat en wanneer kies je daar voor. De balans methode is toch een meer passieve methode waarin je balanceert tussen alts om meer bitcoin te vergaren, hierdoor volg je deze alts niet allemaal op de voet d.m.v. technische analyse.
  – Is het misschien als bitcoin maximalist een idee om bijvoorbeeld een balanceer portefeuille te maken van 50% BTC en 5x 10% alts zodat je meer bitcoin in je portefeuille hebt en wat veiliger kunt kiezen voor bewezen alts zoals ETH, BNB en….

  Ik hoop dat mijn vraag aan bod komt tijdens het café van aanstaande maandag!

 10. Albert Roelen17 maart 2021 om 10:22Beantwoorden

  Hi Roelf,
  Elke ochtend begin ik met een wandeling met Wolf (de hond) door de weilanden in het pajottenland (Belgie). Sinds ik je podcasts volg heb ik de route een beetje langer gemaakt zodat ik van A tot Z kan luisteren. De ALT Coin strategie vind ik heel interessant omdat die bij me past. Ik heb twee vragen:
  1) Ik wil een goed fundamentele analyse doen van de ALT coins en ben op zoek naar feitelijke, efficiente niews sites -> welke kun je aanraden?
  2) Ik begreep niet goed wat je nu precies bedoelde met categorie 1: concurrenten van Ethereum of de Ethereum Blockchain? Behoren de Ethereum tokens daar ook bij of kijk je hierbij alleen naar de onderliggende technologie?

  Alvast bedankt en Keep It up!
  Albert Roelen
  Belgie

 11. Herald15 maart 2021 om 15:14Beantwoorden

  Hallo Roelof!!

  Reuze interessant deze podcast! Geniaal idee om zo te herbalanceren!

  Echter, je rekent met koersen ten opzichte van BTC en niet ten opzichte van USD.

  Is dit niet slecht voor het rendement, omdat de votaliteit van BTC toch behoorlijk hoog is.

  Met andere woorden wat levert nu een beter rendement op koersen tov BTC of USD…

  Ik hoor het antwoord graag in de podcast van 22 maart!

  Thanks!

 12. Jelle14 maart 2021 om 22:31Beantwoorden

  Hallo Roelf,

  Interessante aflevering, maar het levert bij mij ook een aantal vragen op.
  Het doel is meer bitcoin verkrijgen. Dit snap ik omdat bitcoin voor mij de hoogste fundamentele waarde heeft van alle cryptocurrency’s.
  Maar meer bitcoin verkrijgen gaan we volgens deze strategie doen door voor langere tijd 90% van je bitcoin te beleggen in andere munten. Dat voelt voor mij tegenstrijdig omdat ik dan mijn bitcoin inwissel voor munten die naar mijn mening een mindere fundamentele waarde hebben. Dus waarom zou deze munten het dan beter doen dan bitcoin?

  Mijn tweede vraag gaat over het onderzoek naar de resultaten van de 5% marge.
  Ik ken het onderzoek niet, maar ik kan me voorstellen dat dit over de afgelopen jaren is bekeken. Maar dat zijn jaren waarin institutionele beleggers en beursgenoteerde bedrijven nog een marginale rol speelden in de cryptomarkt. Nu deze rol groter lijkt te worden is de vraag of het (bijna vanzelfsprekend) herinvesteren van bitcoin winsten in altcoins naar mijn mening niet meer zo vanzelfsprekend omdat ik denk dat institutionele beleggers deze risico’s niet zo snel zullen nemen omdat ze een veel langere horizon hebben. Als je hier over twijfelt, klopt het dan dat je deze strategie beter niet kunt volgen?
  Hoe zie jij dit?

 13. Tessa13 maart 2021 om 09:52Beantwoorden

  Hoi Roelof,
  Ik ben groot fan van jou en het Cryptocoiners platform, ik luisterde ook weer met veel plezier naar deze aflevering die gaat over balanceren.
  Helaas is nog veel onduidelijk en het lijkt me super als je er een hele aflevering over zou kunnen maken.

  Een aantal vragen:
  -Als je ervoor zorgt dat alle 10 de Coins 10% in balans blijven, hoe kan het dan dat je meer Bitcoin verkrijgt? Je blijft alles immers balanceren.
  -Hoe kan je duidelijk krijgen op Binance welke percentages aan munten je hebt en hoe kan je die verdelen in 10% porties?
  -Hoe reken je uit Wanneer je teveel aan een Coin hebt?
  _Met de software Shrimpy kan je dit eenvoudig doen. Maar klopt het dat zij balanceren met de dollar waarde en niet de bitcoin? Zoja,maakt dit uit?

  Veel vragen over een super interessant onderwerp!

  Ga door met deze super leuke podcast!
  Op naar de 200e aflevering!

 14. Martijn12 maart 2021 om 21:52Beantwoorden

  ik ben nog een beginner, maar deze manier van beleggen in coins sprak me wel aan.
  Alleen niet alles is me nog duidelijk.
  Om te zien of van alle munten 10% in portfolio zit, kan je toch ook aflezen aan de euro waarde van elke munt?
  die staat bij Wallet (in de Binance app) erbij? of hoe kan je in Binance zien wat de waarde in BTC is
  En wat als je een bepaalde munt ga verkopen voor BTC, dan word de BTC toch meer dan 10% tov de andere coins?
  waarvoor ga je die BTC dan weer verkopen?
  Alvast bedankt.

 15. Marijke12 maart 2021 om 10:53Beantwoorden

  Let even op met shrimpy: zij baseren het balanceren op de dollarwaarde van je portfolio en niet op de bitcoinwaarde van je portfolio.

  Ze rekenen dus alles om naar dollars en balanceren het vervolgens op basis van deze waarde.

  Verder is het prima software 😉

  1. Tessa13 maart 2021 om 09:35Beantwoorden

   Werkt de strategie van balanceren dan niet zoals Roelf deze uitlegt?
   Het lijkt me namelijk wel fijn om het balanceren automatisch te laten doen.

 16. CryptoCaat12 maart 2021 om 08:48Beantwoorden

  Roelf, Dank voor deze zeer interessante podcast.
  Praktische vraag ik heb Hypertrader en een account op Binance. Ik heb in mijn taartpunt (portfolio) 14% ADA en 8% DOT ik wil hiernu voor beide 10% van maken met herbalanceren. Hoe doe ik dat dan in de praktijk? Hoe verkoop ik 4% ADA en koop ik 2% DOT met Hypertrader?. Ik heb uiteraard nog 8 coins in mijn mandje waaronder BTC en BNB maar ik snap niet hoe ik de stap moet maken om van alles 10% te maken. Hoe rekn je dat uit? En moet BTC dan ook 10% blijven?
  Groet,

 17. Ingrid11 maart 2021 om 21:36Beantwoorden

  Ik heb heel enthousiast naar de Podcast geluisterd en ben meteen aan de slag gegaan. Wel vraag ik me het volgende af: jij gaf aan met minimaal 500 Dollar te starten. Maar het minimale bedrag om te traden op Binance is 0.0001 BTC. Dus als je bij 2% winst/verlies wil balanceren, dus verkopen/kopen dan heb je volgens mij minimaal 3000 dollar nodig om dit op te starten. Klopt dat?

 18. Linde11 maart 2021 om 20:11Beantwoorden

  Ongelofelijk interessant. Heb deze podcast nu twee keer gehoord. Echt top!
  Nu ben ik aan het zoeken naar welke munten in welke categorie vallen: BTC, BNB, dan nog 2 die direct concurreren met ethereum, 3 met een eigen blockchain ofwel een gebruiksdoel en drie met grootte op market cap. Is er ergens een soort van overzicht?

 19. Frank11 maart 2021 om 19:27Beantwoorden

  Roelof, kun je een bestandje posten hoe je je bancjng dan handmatig bijhoud.?
  Als ik alt ons verkoop dan worden mijn btc toch meer dan 10%
  Vindt het wel reuse interssant

 20. Remus11 maart 2021 om 17:46Beantwoorden

  Sinds vorige week plopte je ineens naar boven op mijn Spotify podcast lijst en ben ik gaan luisteren in de auto. Ik ben sinds 2016 bezig in crypto, begonnen met een klein bedrag en heb alle fouten wel gemaakt. Toch heb ik een leuk rendement weten op te bouwen, maar ik weet zeker dat als ik je een paar jaar geleden had ontdekt en wat strategie aan had gebracht in het ‘gekloot’, het een veelvoud had kunnen zijn in de orde van ‘hypotheekvrij leven’. 😉

  Ik ben heel blij met je tips & tricks, maar ik heb wel een vraag voor je..

  Balanceren doe je op een exchange, maar naar alle waarschijnlijkheid loopt het bedrag aanzienlijk op als je al jaren aan het balanceren bent. Stel dat er iets met de exchange gebeurt, dan kun je toegang tot je zuur ‘verdiende’ vermogen kwijtraken. Hoe stel je je vermogen (of een gedeelte daarvan) veilig, terwijl je aan het balanceren bent?

  Ik begrijp natuurlijk dat je je eigen wallets of zelfs cold storage kunt gebruiken, maar hoe pas je het toe in de strategie zonder steeds heen-en-weer te moeten schuiven tussen wallet en exchange?

  Alvast bedankt!

Reactie achterlaten