Doge, Shiba Inu, Pepe, Floki, Bone: stuk voor stuk zijn het “Meme Coins”, vaak voor de grap bedacht. Ze hebben één ding gemeen: ze hebben geen enkele waarde.

Toch ontstaan er vaak hypes, waarbij de prijzen van dergelijke coins vaak met honderden procenten stijgen. Hoe kan dit en heeft het zin om in dergelijke coins te beleggen?

REAGEER op deze aflevering! Laat bijvoorbeeld eens een voice-mail achter (klik op de oranje knop, rechtsboven op deze pagina).

 

Wil je deze podcast liever op YouTube beluisteren (en bekijken)? https://youtu.be/RZX1xnOXSbk

De links uit deze aflevering:

Het speciale “Inner Circle” webinar, dinsdag 16 mei vanaf 19:30 uur: https://www.CryptoCoiners.nl/webinar

LIVE traden in het CryptoCoiners Café: https://www.CryptoCoiners.nl/cafe

Traden voor gevorderden in het CryptoCoiners Clubhuis: https://www.CryptoCoiners.nl/clubhuis

De LIVE Clinic “Starten met traden”, voor beginnende traders: https://www.CryptoCoiners.nl/starten-met-traden-clinic

Samen traden, de nieuwe Discord-server van CryptoCoiners: https://www.CryptoCoiners.nl/samen-traden

De CryptoCoiners Scanner: https://www.CryptoCoiners.nl/scanner

Bitcoin kopen en meteen in je eigen wallet ontvangen, zonder lastige verificatie (gebruik “CRYPTOCOINERS” als code om korting op je commissie te krijgen): https://www.CryptoCoiners.nl/relai

 

TIP: volg Roelf ook op Medium: https://www.sluman.com/medium

One Response

  1. In de basis ben ik het met je eens Roels. Wat je naar mijn mening over het hoofd ziet, is community. Als ik een crypto project onderzoek, kijk ik ook steevast naar community, omdat dit vaak de drijvende kracht achter het succes van een crypto project is. Voor mij hoort community dan ook, net als bijvoorbeeld het team tot de fundamenten van een project. Sommige meme coins hebben een gigantisch grote, trouwe en vooral fanatieke community. In dat opzicht kunnen ze naar mijn mening wel degelijk een bepaalde fundamentele waarde hebben. Een sterke en trouwe community zal er namelijk ook voor zorgen dat de prijs niet zomaar zal dalen naar nul. Community is ook goed te onderzoeken met objectieve data. Aantal hodlers, social media engagement, op hoeveel watchlists komt de munt voor etc.
    SHIB en DOGE zijn op dit moment nog steeds top 15 coins en zullen het ongetwijfeld in de volgende bull market weer prima gaan doen, want retail investeerders zijn nou eenmaal dol op meme coins en zeker de beginnende retail investeerders. Meme coins zijn makkelijk te begrijpen, je hoeft er geen complexe white papers voor te begrijpen en daardoor laagdrempelig.
    Naar mijn mening kun je prima investeren in de top meme coins, mits je een goed entry point hebt weten te behalen in de bear market en je de risico’s (zoals altijd) heel goed begrijpt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *