21 januari 2022: Bitcoin en crypto: Rusland zorgt voor paniek

Vannacht ‘crashten’ de crypto-markten opeens: de prijzen van zo’n beetje alle munten daalden met 10% of meer. Hoe kwam deze snelle daling en hoe serieus moet je zoiets nemen?

REAGEER op deze aflevering! Doe dat bijvoorbeeld op ons populaire BitClout-kanaal: www.CryptoCoiners.nl/go/bitclout

 

Wil je deze podcast liever op YouTube beluisteren (en bekijken)? https://youtu.be/XGwkzWKUGcE

De links uit deze aflevering:

Inschrijven voor de “Back to Bitcoin”-week: https://www.CryptoCoiners.nl/back-to-bitcoin

Het webinar: Starten met Traden, maandag 24 januari om 19:30 uur: https://www.cryptocoiners.nl/starten-met-traden-webinar

LIVE Trading, met Helga Tijdeman: https://www.cryptocoiners.nl/live-trading

 

Eén antwoord op “21 januari 2022: Bitcoin en crypto: Rusland zorgt voor paniek”

  1. Johan21 januari 2022 om 19:34Beantwoorden

    Beste Roelf,

    Allereerst bedankt voor de dagelijkse updates. Met name de technische analyses spreken mij in de podcasts sterk aan. Over de aflevering van vandaag moet ik echter wel kwijt dat ik de analyse over de oorzaak van de daling wat kort door de bocht vond. Mijns inziens was het nieuws over een voorgenomen uitbreiding van het verbod op crypto in Rusland al wat eerder bekend dan de koersen begonnen te dalen en had dit nieuws ook niet zoveel invloed.

    De koersen worden momenteel sterk bepaald door professionele beleggers, die gevoeliger blijken voor macro-economisch nieuws. Daarnaast viel het op dat ook de beurskoersen rond dezelfde tijd een stevige daling inzetten. De spanningen binnen de VN (dreigingen met sancties), het rapport in de VS over de Omicron variant, waarin sterk op de besmettelijkheid wordt ingezoomd en een zorgelijk beeld wordt geschetst en de beursvoorspellingen van Jeremy Grantham zijn mijns inziens de factoren die een grotere rol hebben gespeeld in de sterk dalende koersen op dit moment.

    Goed weekend en tot de volgende podcast, Johan

Reactie achterlaten