21 oktober: Hoe belangrijk is al dat crypto-nieuws nou eigenlijk?

Er wordt heel veel gepraat over Bitcoin en crypto: de video’s, podcasts (ja, ook deze!) en blog-artikelen vliegen je om de oren. Maar… wat is nou eigenlijk echt belangrijk om te weten? Is al dat “nieuws” wel echt nieuws?

Hoe kun je al dat crypto-nieuws ‘filteren’ en alleen de informatie overhouden waar je iets aan hebt?

 

De links uit deze aflevering:

Het CryptoCoiners Café: www.CryptoCoiners.nl/cafe

De CryptoCoiners-groep op Facebook: www.CryptoCoiners.nl/facebook

Chat mee met CryptoCoiners op Telegram: www.CryptoCoiners.nl/chat

De nieuwe CryptoCoiners Workshop “Advanced Trading” (op dit moment volgeboekt, maar soms komt er nog een plekje vrij): www.CryptoCoiners.nl/workshop

Reacties? Graag! Reageer op www.cryptocoiners.nl/podcast 

21 antwoorden op “21 oktober: Hoe belangrijk is al dat crypto-nieuws nou eigenlijk?”

 1. Avatar
  Tony Montana22 oktober 2020 om 14:35Beantwoorden

  CryptoCoiners is wel mijn belangrijkste kanaal. Ik spreek prima Engels maar toch vind ik het niet prettig Engelstalige kanalen te beluisteren. Krijg ook vaak relevant nieuws doorgestuurd van een bevriende cryptofanaat. Ben nog niet zo lang bezig. Wellicht gaat de nieuwsbehoefte groter worden in de toekomst.

 2. Avatar
  Fabrizio Billini22 oktober 2020 om 09:26Beantwoorden

  Vooral blijven doorgaan met de podcasts. Altijd informatief en verrijkend.

 3. Avatar
  Linda22 oktober 2020 om 09:13Beantwoorden

  Beste Roelf,
  Ik vind ze geweldig die podcasts. Het is een zeer aangename bron van info die ik de laatste tijd beluister als ik met werken begin. Een van de vele voordelen van thuiswerken is dat zeker en heel leerzaam om je dag mee te beginnen. Andere nieuwsbronnen voor mij zijn de podcast van BNR en Satoshi Radio waarvan ik ook het telegram kanaal volg.
  Traden staat de laatste tijd een beetje op een laag pitje want de barometers staan vaak in het rood en voor een beginnend trader is het dan uitkijken. Verder ontbreekt het me ook soms aan tijd (drukke baan en ook privé is het even heel druk). Ik ben erg jaloers op jouw successen met de trades die je laat zien in het cafe, het ziet er dan zo makkelijk uit en alles gaat iedere keer goed, hoe hard je ook je best doet om een moeilijke trade te pakken.
  Ik leer iedere keer weer bij en hoop dat je nog lang doorgaat met de podcasts en video’s want ze blijven mij motiveren om het toch vol te houden en door te gaan.

 4. Avatar
  Dominic Bosklopper22 oktober 2020 om 08:59Beantwoorden

  Hartelijk dank weer voor deze podcast.
  Tot nu toe alle podcasts beluisterd met veel plezier. Zelf ben ik geen nieuws volger, TV en kranten. Crypto nieuws lees ik in het “news” onderdeel in HyperTrader.

 5. Avatar
  Arlette21 oktober 2020 om 23:47Beantwoorden

  Fijn om te luisteren Roelf, ik ben beginner en alle info is welkom!

 6. Avatar
  JW Groeneweg21 oktober 2020 om 23:03Beantwoorden

  Roelf ik luister elke dag in de auto als ik van mijn werk terug naar huis rijd. Je geeft een hele rustige en verstandige blik op de crypto wereld en hebt een goede stem om naar te luisteren. Ik volg ook mmcrypto en cryptojebb, maar zij zijn erg hyped en pumped. Verder volg ik ook Madelon Vos en BTCdirect. Ik ben eind juni dit jaar begonnen met traden op Binance via de cryptocoiners link met de korting en heb wel wat verlies gemaakt, maar begin nu wat stabieler te traden dankzij jouw adviezen. Ik kijk iedere dag uit naar de podcast en ga er vooral mee door! Bedankt voor je inzet voor deze community. Groeten JW

 7. Avatar
  Maurice21 oktober 2020 om 22:13Beantwoorden

  Lekker even de dag afsluiten met je podcast.
  Je vraagt om reacties, maar is het niet een idee om je podcast in een speciaal telegram kanaal te zetten, waar iedereen snel op kan reageren. Dat maakt het makkelijker om je feedback te geven. Als is het maar een duimpje. Zodat je weet dat het wel wordt gewaardeerd.

  Kijk maar wat je ermee doet.

 8. Avatar
  Liliane21 oktober 2020 om 18:44Beantwoorden

  Veel dank voor alle informatie die jij met ons deelt, Roelf. Podcasts zijn ideaal om tussendoor te beluisteren. In de auto, tijdens koken enz. Naast jouw kanalen volg ik ook Madelon Vos. Ik luister en kijk ook geregeld wat Willem Middelkoop te vertellen heeft. Ik beaam één van de vorige opmerkingen dat er weinig tot geen informatie te halen valt over Crypto in België. Maar dat is dan maar zo. Gelukkig vinden wij dat bij onze Noorderburen 👍

 9. Avatar
  Frank21 oktober 2020 om 16:59Beantwoorden

  Handig ook te luisteren in de auto (handsfree met oortje in 😉 )

 10. Avatar
  Martin de Bie21 oktober 2020 om 16:40Beantwoorden

  Ha Roelf,

  Bedankt voor alle energie die je erin steekt. Veel Red Bull?
  Ik ben nu drie maanden aan het traden en het lukt me vaak al aardig.
  Volgens mijn vrouw heb ik weinig emoties en daar heb ik nu eindelijk een iets aan.

  Ik heb de volgende vraag:
  Als je tussen de 0,5% en 1,0% per dag pakt dan wordt de hoeveelheid btc in rap tempo hoger.
  Er komt echter een moment dat je met te veel btc zit om mee te traden.
  Wat is de grens? Waarmee kun je nog wel/niet handelen?

  1. Roelf
   Roelf21 oktober 2020 om 17:19Beantwoorden

   Haha, ik heb nog nooit in mijn leven Red Bull gedronken 🙂

   Je vraag over BTC beantwoord ik in de vrijdag-aflevering!

 11. Avatar
  John V.21 oktober 2020 om 15:39Beantwoorden

  Sinds ik vorig jaar ben gestopt met aardig wat video’s op YouTube te bekijken
  is het een stuk rustiger in mijn hoofd.
  Je krijgt zo’n informatie overload dat je uiteindelijk minder weet (en meer vragen hebt) dan dat je
  het niet doet.
  Ik luister nog maar naar twee bronnen voor info, waar CryptoCoiners er een van is.
  Groetjes.

 12. Avatar
  Gerard21 oktober 2020 om 11:42Beantwoorden

  Grote fan van podcasts Roelf, overal luisteren!
  Luister ook naar Cryptocast van BNR en vele gewone nieuwskanalen via podcast (ook NOS voetbalpodcast en natuurlijk Formule 1) Zou graag eens een podcast horen over welke te volgen kanalen, podcast, twitter, nieuwssites…

 13. Avatar
  Otto21 oktober 2020 om 10:38Beantwoorden

  Hoi Roelf,
  Erg handig deze podcasts.
  Is tijdens het thuis werken wat makkelijker te volgen dan de video’s.

 14. Avatar
  Frank HU21 oktober 2020 om 09:58Beantwoorden

  Goede morgen Roelf, Zelf heb ik teveel gekeken naar YouTube kanalen over Bitcoin/altcoins. Ten eerste is dit zeer vermoeiend en als je niet uitkijk verslavend waardoor veel van je nuttige tijd verloren gaat. Eigenlijk zijn er twee groepen, degene die het hardst schreeuwen en de groep die probeert (oprecht) informatie te delen waar jij je EIGEN MENING uit op zou kunnen maken. Een paar kanalen te noemen waar ik nu wel eens naar kijk: Digital Asset News, Coin Bureau en Crypto Capital Venture. Mijn advies is zoek die kanalen op waar mensen achter zitten die zonder stemming makerij nieuws / informatie willen delen.

 15. Avatar
  Leonne21 oktober 2020 om 09:54Beantwoorden

  Roelf, aan motivatie ontbreekt het niet bij mij evenals tijd. Maar zou je eens een keer een podcast willen maken over de emotionele schade bij forse verliezen. Niet met crypto maar voordat ik begon met cryptos heb ik een fors verlies geleden. Nu in dit crypto klimaat komt de angst om te traden als een boemerang bij mij terug. Dat gebeurd gewoon ineens. Een hond heb ik niet, ik heb al nieuwe wandelschoenen gekocht omdat de oude zijn versleten. Heb jij een tip voor mij? eerlijk gezegd: stoppen met traden is geen optie. Ik ervaar emotionele schade erger dan het verliezen van geld.

  1. Roelf
   Roelf23 oktober 2020 om 08:22Beantwoorden

   Leonne, hier moet ik even over nadenken. Kom ik absoluut op terug, waarschijnlijk al in ons gesprek in het CryptoCoiners Café (de “Fireside chat”), binnenkort!

 16. Avatar
  Cindy Penders21 oktober 2020 om 09:54Beantwoorden

  Ik heb tot nu toe nog niet gereageerd, maar ik heb bijna alle podcasts al geluisterd. Erg aangenaam en interessant. Dus hopelijk blijf je dit doen, Roelf.
  Ik volg een paar Youtubers : De Bitcoin Consultant, Team Underground (beide Nederlanders overigens. Waar zijn die Belgen eigenlijk?? 😉 )en Tyler S. Deze laatste maakt goede analyses, maar is typisch Amerikaans met catchy titels en veel oohs en aahs. En op Telegram volg ik CryptoBenelux

 17. Avatar
  Mo Bouta21 oktober 2020 om 09:34Beantwoorden

  Leuk die Podcasts Roelf, luister er graag naar.
  Ik moet zeggen dat ik aardig wat youtubers volg haha zoals Ivan on tech, BTC direct, Sunny decree, The Moon, MMCrypto en DataDash en zo’n vage CryptoCoiners kanaal 😉 maar ik neem die prijsvoorspellingen niet serieus gezien niemand dit weet. Vaak als iedereen hetzelfde roept verwacht ik juist dat het tegenovergestelde gebeurd gezien dit mijn ervaring is de afgelopen jaren. Keep on with the good work👍 ps. Mischien een idee om een succesverhaal van iemand die nu prof is geworden mbv de cc manier traden te interviewen.

 18. Avatar
  Maurice Orsel21 oktober 2020 om 09:32Beantwoorden

  Mooie podcast weer. Mijn nieuws komt veel uit de crypto news app en twitter. De app is makkelijk te lezen in de telegraaf stijl van berichtgeving. Je kiest zelf het nieuws dat je leuk/interessant vind.
  Traden doe ik momenteel even niet gezien het klimaat. Geduld is een schone zaak en ik heb nog genoeg CC videos om mijn tijd te vullen. Dank, uiterst leerzaam!

 19. Avatar
  Leo21 oktober 2020 om 09:30Beantwoorden

  Top. Makkelijk ff luisteren wanneer je het uit komt.

Reactie achterlaten