26 oktober – Zitten we in een hype?

Waarom zijn de prijzen van aandelen op dit moment zo hoog? Gaat het werkelijk zo goed met de economie? Nee… niet echt. Waar komt die hype dan vandaan en wat betekent het voor jou als Bitcoin-bezitter?

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

 

De link uit deze aflevering:

Het CryptoCoiners Café: www.CryptoCoiners.nl/cafe

16 antwoorden op “26 oktober – Zitten we in een hype?”

 1. Avatar
  Peter Krabman27 oktober 2020 om 16:08Beantwoorden

  Beste Roelf,

  Ik weet uit eerdere cafe sessies dat u geen aanhanger bent van Trump want u heeft het er regelmatig over.
  Toch vind ik het op zijn plaats te melden dat Trump ook goede dingen heeft gedaan en niet zo een boeman is zoals u schetst in deze podcast.
  Om maar eens wat te noemen;
  1) Direct na zijn aantreden, 4 jaar geleden, heeft hij het klimaatverdrag van Parijs in de prullenbak gegooid wat wel resulteerde in een grotere bewustwording bij regeringen en ondernemers waardoor het totale beeld van de klimaatverandering te goede is gekomen. Regeringen die er anders over gingen denken en ondernemers die er op insprongen ten einde een schoner milieu te krijgen ect. Dit alles is wel het gevolg van de beslissing van Trump om het klimaat akkoord van tafel te vegen.

  2) Hij heeft direct gezegd in 2016 “Eerst Amerika en zijn inwoners en daarna de rest van de wereld. Dat heeft hij in gang gezet door de belastingen te verlagen voor de amerikanen waardoor er meer koopkracht ontstond. Tevens heeft hij bedrijven, welke waren uitgeweken naar goedkope loonlanden, teruggehaald naar Amerika wat weer resulteerde in een belangrijke inkrimping van het aantal werkelozen.

  3) U schetst dat Trump alleen maar dollars aan het bijdrukken is wat tot gevolg heeft dat er een enorme inflatie en devaluatie zal optreden in de nabije toekomst maar U vergeet er wel bij te vertellen dat onze eigen Europese bank sinds 2015 tot heden al 4000 Miljard euro heeft bijgedrukt en de persen momenteel nog op volle toeren.
  draaien. Dus wij doen niets anders dan Trump!

  4) Tot tweemaal toe is hij al genomineerd voor de Nobelprijs voor vrede. Vorig jaar voor zijn onderhandelingen met Noord Korea en dit jaar voor zijn vredesgesprekken tussen Israel en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat doen toch niet veel presidenten hem na zou ik zo zeggen.

  Trump regeert het land met de inzichten van een zakenman en niet van uit een politiek uitgangspunt en dat is even wat anders dan zijn voorgangers. Even wennen en anders denken en dat is moeilijk voor veel mensen. Ook gezien het feit dat hij regelmatig gebruik maakt van de moderne social media bronnen, iets wat zijn voorgangers nooit deden, zoals Twitter ect.

  Zeker maakt hij ook fouten maar dat is niets meer dan menselijk maar al met al zijn er ook goede kanten aan het beleid van Trump.
  Ik denk dat Trump nog wel 4 jaar zal regeren en de toekomst zal uitwijzen of het beleid vanuit het oogpunt van een zakenman beter of slechter is vanuit politiek uitgangspunt.

  Ik vind het jammer dat er niet meer Crypto Coiners reageren op uw podcasts. Het lijkt of iedereen het eens is met uw uitspraken en meningen wat mij toch sterk lijkt.
  Bij deze wil ik alle Crypto Coiners oproepen om te reageren op Uw postcasts ook als deze een andere mening zijn toegedaan dan die van U.
  Wel zo leuk om wat discussie opgang te brengen!

  1. Avatar
   Dyon27 oktober 2020 om 16:57Beantwoorden

   Sorry Peter en ik weet dat dit geen politiek forum is maar je trekt je eigen conclusies en doet dan alsof dat de waarheid is.

   1. “Dit alles is wel het gevolg van de beslissing van Trump om het klimaat akkoord van tafel te vegen.”
   Hoe kom je daar bij? Ga je nu echt zeggen dat Trump die bewustvorming heeft veroorzaakt? Dat is jou conclusie, niet meer dan dat.

   2. “Hij heeft direct gezegd in 2016 “Eerst Amerika en zijn inwoners en daarna de rest van de wereld. ”
   Ja, en diezelfde inwoners laat hij vervolgens barsten met zijn corona beleid, waarmee hij de werkloosheid enorm heeft verhoogd.

   3. “U vergeet er wel bij te vertellen dat onze eigen Europese bank sinds 2015 tot heden al 4000 Miljard euro heeft bijgedrukt en de persen momenteel nog op volle toeren”
   Ik wil niet voor Roelf praten maar dat zegt hij zelf ook, misschien heb je dat niet gehoord. Hij noemt geen bedragen maar hij zegt dat ook de ecb bijdrukt en dat is de afkorting van de Europese Centrale Bank.

   4. ” Tot tweemaal toe is hij al genomineerd voor de Nobelprijs voor vrede.”
   Ja, door twee ultra rechtse politici uit Noorwegen. Iedereen die politicus is kan iemand nomineren en gewonnen heeft hij nooit. Obama heeft overigens wel de Nobelprijs voor de vrede.

   En: “Ik vind het jammer dat er niet meer Crypto Coiners reageren op uw podcasts. Het lijkt of iedereen het eens is met uw uitspraken en meningen wat mij toch sterk lijkt.”
   Ook dat klopt van geen kanten, ik heb net even teruggelezen en alleen al de laatste tien reacties hebben twee kritische opmerkingen. Dus echt niet iedereen is het eens, hoe kom je daarbij.

   Ik heb respect voor je mening maar meer dan jouw mening is het niet. En het is ook niet meer dan de mening van Roelf en dat zegt hij zelf ook steeds.

   Mijn mening is overigens dat Trump geen president hoort te zijn. De paar “goede dingen” die hij misschien heeft gedaan heeft hij vernietigd met alle “slechte dingen”, zoals de manier waarop hij met corona omgaat, met de conflicten in zijn land en met politici die het durven om het met hem oneens te zijn. Steeds maar weer FAKE NEWS roepen en nooit eens respect voor iemand tonen. Het land is er (maar dat is mijn mening) veel slechter aantoe dan voordat hij president werd. Maar dat is dus mijn mening en ik snap dat je het niet eens bent.

   1. Avatar
    peter27 oktober 2020 om 17:43Beantwoorden

    Maar Dyon,

    Doet Mark Rutten en kornuiten en veel beter dan inzake het corona beleid? En doet Europa het dan zo goed met het tackelen van het Covid 19?

    1. Avatar
     Dyon27 oktober 2020 om 18:33Beantwoorden

     Dit is niet hoe je een discussie voert Peter. Je hebt het nu helemaal niet meer over je eerdere Trump argumenten en begint nu opeens over Mark Rutte en zijn “kornuiten . Je gaat helemaal niet in op wat ik heb geantwoord.

     Ik stop hiermee want daar heb ik dus geen zin in. Maar ik wou nog even zeggen dat je niet ver kunt komen als je op zo een manier gaat discussieren. Je roept wat dingen zonder basis en als je dan daar tegenspraak op krijgt begin je gewoon over iets anders. Sorry maar dat doet Trump ook altijd.

     Ik stop hiermee dus maar ik wens je veel succes verder.

 2. Avatar
  Marc27 oktober 2020 om 14:58Beantwoorden

  Hoi Roelf,

  Erg bedankt voor de podcasts van afgelopen tijd. Ik zit veel in de auto en vind het ideaal om de Podcast tijdens het rijden te luisteren.

  De podcast “zitten we in een hype” is een absolute eye opener voor bepaalde markten. Wel ben ik van mening dat er momenteel markten zijn waarin het juist nu aantrekkelijk is om je in te verdiepen, zoals bv bedrijven die zich richten op elektrische energie of bedrijven in de videostreamingsdiensten/ Amazon etc. In elke periode van crisis zijn er bedrijven die juist de vruchten kunnen plukken in zo’n crisis…Het is alleen wel noodzakelijk om goed je research te doen…

  Hoewel ook ik mijn grootste percentage in bitcoin heb zitten en sinds een aantal maanden lekker aan het daytraden ben op de cc manier, heb ik daarnaast toch nog wel wat vertrouwen op de aandelen markt. ;).

  Nogmaals bedankt voor de podcasts!

  Met vriendelijke groet,
  Marc storm

 3. Avatar
  MarioHuaHin27 oktober 2020 om 08:25Beantwoorden

  Veel pluimpjes voor deze podcast, en terecht, je analyse klopt volledig en mist geenszins haar doel om de actuele pijnpunten in onze economie bloot te leggen, maar, … (mijn mening) … ik mis een beetje nuance.
  Ik onderschrijf je analyse voor 100% voor een groot deel van de economie, maar om hieruit te besluiten dat aandelen nu absoluut te mijden zijn, heb ik een meer genuanceerde visie.

  Voor mij blijven aandelen van bedrijven een essentieel onderdeel als het gaat om de diversificatie van een beleggingsportefeuille, zij het dat de grootte van het aandelenpakket in de totale PF in de loop der jaren aan terrein heeft verloren. Een hele tijd geleden zei men wel eens dat elke PF 20-30% commodities (vooral goud) moest bevatten om schokken in de economie op te vangen, maar nu ben ik ervan overtuigd dat elke PF ca. 30% (zorgvuldig geselecteerde) aandelen moet bevatten om van opportuniteiten in de economie te profiteren. Er zijn nog heel wat bedrijven die de moeite waard zijn om in te investeren als je ook aandacht besteed aan de verhouding Eigen Vermogen/Vreemd Vermogen, het netto bedrijfskapitaal, de cashflow, liquiditeits- en solvabiliteitsratio’s, e.d.m. Dit vergt uiteraard veel tijd en studie.

  De overige 70% van de PF besteed ik aan (waardevaste) assets, en juist deze invulling was voor mij tot voor kort enigszins problematisch. In mijn zoektocht naar deze assets ben ik mij gaan verdiepen in virtuele valuta, aanvankelijk zonder veel overtuiging, maar nadat ik per toeval in contact kwam met Crypto Coiners ben ik pas echt gaan geloven in de fundamentele waarde van crypto dank zij de vele video’s, cafes, cursussen en clinics. Al de tools die Roelf ter beschikking stelt zijn voor mij werkelijk een eye-opener en daar ben ik je zeer dankbaar voor, vooral ook voor de manier waarop jij je kennis beschikbaar stelt aan je CC-community.
  Meer nog, ik ben ondertussen al een tijdje aan het day-traden, uiteraard volgens de CC-methode, met wisselend succes overigens, maar ik voel dat het steeds beter gaat o.a. door studie en door het volgen van cafes, clinics, enz. en dat ik uiteindelijk mijn doel wel zal bereiken. Mijn ultieme doel is niet zozeer becijferd, maar ligt eerder in het bereiken van een volledige autonomie m.b.t. het opbouwen, samenstellen, beheren en aanwenden van vermogen en dit lukt aardig met behulp van Crypto Coiners.

 4. Avatar
  Willem Van Dessel26 oktober 2020 om 21:02Beantwoorden

  ik bedoel dus dat bitcoin nog niet aan de grote adoptie toe is zo als velen zeggen maar dat bitcoin gewoon een onderdeel is van de bubbel op de aandelen markt ( vanwege die hedge) en dat de prijs gewoon gecorigeerd zal worden zoals op de aandelenmarkt

  excuses voor de reactie in 2 delen , er liep iets fout bij de eerste 🙂

 5. Avatar
  Willem Van Dessel26 oktober 2020 om 20:56Beantwoorden

  hey roelf , ik deel jou mening en schets daarom het volgende beeld , er is op dit moment een bubbel op de aandelen markt en nog specifieker in de tech aandelen , zou het kunnen dat de bitcoinprijs niet alleen ‘meegeniet’ van de waardedaling van de USD maar dat de prijzen ook gepumpt worden doordat dit gezien word als ‘ tech hedge (als dit woord bestaat 😀 ) aangezien btc word gezien als digitaal goud en goud heeft al min of meer de grote pump heeft gehad.
  ik ben benieuwd naar je reactie op mijn beeld
  PS: ik ben nog een beginner dus graag een beetje begrip als ik iets fout begrepen heb.

 6. Avatar
  Sabrina26 oktober 2020 om 20:54Beantwoorden

  Wat fijn dat je ons op deze manier op de hoogte houd van alle ins en outs op het gebied van crypto. Wordt zeer gewaardeerd, ik luister altijd met veel plezier naar je uitzendingen.

 7. Avatar
  Robin Koopmans26 oktober 2020 om 17:30Beantwoorden

  Bedankt Roelf. Interessant verhaal. Ik heb met belangstelling geluisterd. Ik kijk uit naar de volgende podcast!

 8. Avatar
  Major Charly26 oktober 2020 om 17:26Beantwoorden

  Interessant verhaal Roelff, ik heb met veel interesse zitten luisteren. Super.

 9. Avatar
  Jeff26 oktober 2020 om 15:42Beantwoorden

  Roelf, bedankt weer voor deze informatieve podcast! Fijn dat je altijd alles zo duidelijk uitlegd! Top en ga zo door👌

 10. Avatar
  Cindy Penders26 oktober 2020 om 14:24Beantwoorden

  Zeer interessante en leerrijke podcast. Goed om meer inzicht te krijgen in hoe dat politieke spelletje de aandelen en crypto markten kunnen beinvloeden. Het gaat spannend worden begin november.

 11. Avatar
  Jeroen Hochstenbach26 oktober 2020 om 13:48Beantwoorden

  Hoi Roelf,

  Goed verhaal, daarom denk ik ook dat Trump weer president wordt, Men vreest dat alles gaat instorten als Biden president wordt, liever de aandelen nog omhoog want eigenlijk iedereen zit in aandelen omdat het spaarboekje niks opbrengt. Maar is het niet zo dat steeds meer mensen die een beetje nadenken in de crypto gaat zitten? Maar wat ik begrijp uit jou verhaal is dat we nog spannende weken tegemoet gaan rond de presidentsverkiezingen. Ik heb nu een Bitcoin op Bitvavo staan, hoe kan ik deze beschermen tegen eventueel een terugvan? Een limit-Sell order?

 12. Avatar
  Koen Joos26 oktober 2020 om 12:18Beantwoorden

  Dag Roelf,

  Fijn dat er om de week op maandagavond een cafe is, want dan kan ik er bij zijn. Vanaf november veranderen mijn uren en kan ik er bij zijn elke maandag.

  Ik denk als Trump president blijft dat de Bitcoin hard gaat kelderen tot onder 10.000 dollar. Als Biden president is dan zakt de Bitcoin ook, maar zal de reactie minder heftig zijn.

  Ik durf op dit moment niet te traden met de onstabiliteit op de cryptomarkt op dit moment hopelijk komen er snel beter tijden.

  Groetejes,

  Koen

 13. Avatar
  Dali26 oktober 2020 om 11:45Beantwoorden

  Heel gaaf Roelf om jouw visie te horen. Lekker actuele informatie in deze “interessante” tijden 🙂

Reactie achterlaten