27 oktober – Jojo-traden, wat is het en wat heb je eraan?

Een jojo-trade is een “trade binnen de trade”. Vooral als een long trade lang duurt of als je in een ‘glijbaan’ zit (de prijs blijft maar dalen), kunnen jojo’s je helpen om sneller ‘in de winst’ te komen.

Jojo-traden is niet moeilijk. Als je het principe begrijpt, kun je het al snel in de praktijk toepassen en daarmee vaak veel sneller (en heel vaak winstgevend) uit lastige trades komen.

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

 

De links uit deze aflevering:

Vijf trades, inclusief uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=l4g3PvH99eE

Het CryptoCoiners Café: www.CryptoCoiners.nl/cafe

9 antwoorden op “27 oktober – Jojo-traden, wat is het en wat heb je eraan?”

 1. Avatar
  Linda28 oktober 2020 om 11:25Beantwoorden

  Super interessant weer deze podcast. Helaas door omstandigheden van vandaag kunnen luisteren.
  Wat ik nog even wil weten is het volgende, ik weet niet zeker of dit belangrijk is bij de jojo trade.
  Stel ik koop voor de laatste bijkoop voor 0.05 btc (de laatste 50% van mijn budget) 100 flup coins. Wat doe ik dan als ik ze weer wil verkopen.? Verkoop ik dan de 100 flup coins of verkoop ik dan weer precies die laatste 0.05 btc ?
  Ik weet niet goed of dat veel verschil maakt om mijn BE lijn naar beneden te halen.
  Alvast bedankt.

 2. Avatar
  Zorro28 oktober 2020 om 08:35Beantwoorden

  Bedankt Roelf voor de podcasts !!!
  Zelf heb ik liever geen jojo-trade dit omdat je bij een jojo-trade al vrij lang in de trade zit je hebt al 2 keer gekocht. En het liefste stap ik met de eerste aankoop zo snel mogelijk (met winst) weer uit. Voor mij is jojo-trade een manier om toch nog een trade met winst af te sluiten maar wel een trade die eigenlijk vaak te lang duurt.

 3. Avatar
  TheGreenFIguy27 oktober 2020 om 15:53Beantwoorden

  In het begin vond ik een YOYO-trade altijd lastig. Maar na de video waarin Roelf de 3 trades laat zien is voor mij het kwartje gevallen.
  Vind persoonlijk dat dit ook te maken heeft dat ik steeds minder “stress” ervaar bij het traden. Denk dat deze twee voor mij persoonlijk met elkaar gelinkt staan 😉 😉

  Dank voor de Podcast Roelf…. En heerlijk dat ik ze via Spotify gewoon kan luisteren.

 4. Avatar
  Maurice27 oktober 2020 om 15:03Beantwoorden

  Ik heb laatst een aantal video’s gezien en vooral het deel over je laatste bijkoop (jojo) aandachtig bekeken. En toen nog, toen ik het de eerste keer probeerde deed ik het fout. Nog een paar keer gekeken waar je de stop-buy trade zet
  Icm met SAR. Daar helpt het juist als je het kunt zien gebeuren. Ik weet niet of je op basis van deze podcast precies weet wat je moet doen.

  In de podcast benoem je dat de BE lijn zakt met de jojo trades (die winst opleveren). Ook als je onder de breakeven lijn van de totale trade verkoopt. Zolang het maar boven de breakevenlijn van die ene jojo-trade is. Ik denk dat het juist wel helpt als je dat op een video ziet gebeuren.

  Het is geen negatieve kritiek. Ik ben juist erg blij met de verschillende content die je produceert.
  Ik vind alleen dat het visuele aspect juist in deze situatie erg helpt.

 5. Avatar
  Bart Tytgadt27 oktober 2020 om 14:58Beantwoorden

  Zeer interessante podcast!! Ik slaag er meestal wel in om de eerste bijkoop te doen, maar voor de tweede twijfel ik steeds waar ik deze moet zetten. Als alles goed gaat, m.a.w. een opwaartse trend na de eerste bijkoop, is het redelijk simpel maar wat als de prijs dan dropped. Na het beluisteren van deze podcast (en de vele andere) krijg ik steeds meer grip op het day-traden. Bedankt om hier toch steeds weer energie in te steken.

 6. Avatar
  Math27 oktober 2020 om 13:23Beantwoorden

  Wat ik verrassend vind is dat ik het verhaal van het jojoën al zo vaak gehoord heb maar dat ik toch telkens weer iets nieuws leer. Net alsof het steeds meer verfijnder wordt.

 7. Avatar
  Eef van Bruggen27 oktober 2020 om 12:20Beantwoorden

  Goeie podcast weer! Als je de Elliot Wave combineert met de ‘Trend Based Fibbonaci Extension, kom je met de 3.618 lijn uit op 13895… dus ook dit is weer een goede indicator.
  Bij de Trend Based Fib Evt zet je de onderste op 0 van de Elliot wave, de 2 de op no. 2 en de laatste op no. 4 van de Elliot wave

 8. Avatar
  Leo27 oktober 2020 om 12:19Beantwoorden

  Herhaling is de kracht tot inzicht……

 9. Avatar
  Willem Van Dessel27 oktober 2020 om 12:03Beantwoorden

  weer een super interessante podcast!
  zou je zo het stop los order ook eens kunnen behandelen ? telkens als ik uitgestopt word staat er in mijn fill geschiedenis een Market order , doe ik iets fout of hoord dit zo ? als dit zo hoord wat is dan juist het verschil tussen een stoplos en een market sell order ?

Reactie achterlaten