28 oktober – Is het nu te laat om Bitcoin te kopen?

De prijs van Bitcoin is (opnieuw) flink gestegen. Zijn we op weg naar een nieuw record en blijft dus prijs dus flink doorstijgen? En… als dat gebeurt, ben je dan nu te laat om “in te stappen”?

In deze aflevering praten we over manieren om, zelfs in tijden waarop de prijs van Bitcoin snel stijgt (of daalt), op een verantwoorde manier Bitcoin te kopen, zonder dat je het slachtoffer wordt van de angst om de boot te missen: FOMO.

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

 

De links uit deze aflevering:

Bitvavo (1 week lang geen handelskosten, tot een maximum van 1000 euro): www.CryptoCoiners.nl/bitvavo

Binance (20% korting op alle handelskosten!): www.CryptoCoiners.nl/binance

Starten met crypto: www.CryptoCoiners.nl/start

Links naar onze chat-groepen en nog veel meer: www.CryptoCoiners.nl/links

6 antwoorden op “28 oktober – Is het nu te laat om Bitcoin te kopen?”

 1. Avatar
  Marijke28 oktober 2020 om 22:09Beantwoorden

  Bedankt voor de mooie podcast weer.

  In 2019 heb ik mezelf als doel gesteld om dit DCA eens te onderzoeken. Ik was benieuwd of je na een jaar DCA bij een uiteindelijke stijging van de koers van de BTC altijd in de plus zou moeten uitkomen. Dit blijkt dus niet altijd het geval. Zeker als je op vaste (en dus markttechnisch gezien op willekeurige) tijden gaat middelen en wat bijkoopt, dan moet je ‘geluk’ hebben dat de koers je enigszins gunstig staat.

  Ik heb een Excelsheet die ik graag zou delen om dit te laten zien. Ik start daarbij op 1 januari 2019 met de aanschaf van 100 dollar waarbij ik de helft in dollar laat en voor de andere helft bitcoin koop. Heel bewust heb ik geprobeerd op om zo ongunstig mogelijke momenten te middelen, want als je bijvoorbeeld er voor kiest om vaste prik iedere 1e van de maand te gaan middelen, dan kan het zijn dat de koers ongunstig staat. Ik heb dus geprobeerd zo ongunstig mogelijk te toetsen.

  De BTC koers op 1 januari 2019 is 3830 dollar en ik heb als sluitdatum 16 december 2019 gekozen met een koers van 7104 dollar. Iedere keer dat ik middelde heb ik ook weer 100 dollar ingelegd. In totaal is er dan 3000 dollar ingelegd. Het middelen heb ik 50/50 gedaan, maar ik heb een 2e analyse bij gemaakt van de uitkomsten als de verhouding BTC/USD 75/25 zou zijn en dan zijn de resultaten nog iets ongunstiger.

  Het bijzondere is dat ik aan het einde van het jaar een portfoliowaarde overhoud van 2967 dollar. Minder dus dan de 3000 dollar die er in is gestopt. En dat terwijl (of juist omdat) de koers in juni 2019 nog de 13000 dollar aantikte.

  Je zou dan dus verwachten dat je er in ieder geval meer aan over zou kunnen houden, dan een klein verlies.
  Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd hoe dit nou te verklaren zou kunnen zijn en hoe je hierop in zou kunnen springen. Hoe kun je zo’n scenario in de prakijk nou voorkomen?

 2. Avatar
  Marloes28 oktober 2020 om 19:44Beantwoorden

  Dank je wel Roelf.
  Je legt het altijd heel helder uit.

 3. Avatar
  Dennis31415928 oktober 2020 om 15:18Beantwoorden

  Leerzame podcast weer !

  Wel 1 vraag: kan je BTC niet beter direct kopen bij Binance? Dat kan via iDeal en kost qua fee maar 0,55% (minimaal 1 euro en een beetje)? Staat het gelijk op de exchane waar je handelt en hoef je dus ook niet meer moeilijk te doen door je BTC over te zetten van Bitvavo naar Binance.

  1. Roelf
   Roelf28 oktober 2020 om 17:38Beantwoorden

   Ja, dat kan! Sterker nog: daar komt heel binnenkort een video over!

 4. Avatar
  Fabrizio Billini28 oktober 2020 om 11:35Beantwoorden

  Ik volg de gecombineerde strategie. Ik stort wekelijks een bedrag aan Euro en zet telkens de helft om naar Bitcoin, ongeacht een stijgende of dalende koers. De helft aan Euro’s bewaar ik om bij een drop Bitcoin bij te kopen voor de helft van het actuele Eurosaldo.

Reactie achterlaten