Vijf vragen over Bitcoin en crypto: beleggen

In deze serie beantwoorden we telkens vijf vragen over een onderwerp dat te maken heeft met Bitcoin en crypto. Het onderwerp van deze aflevering: beleggen.

 

REAGEER op deze aflevering! Doe dat met een voicemail (klik op de oranje button rechts bovenaan) en je maakt kans op een maandlidmaatschap van de populaire CryptoCoiners Scanner!

De links uit deze aflevering:

www.CryptoCoiners.nl/links

3 antwoorden op “Vijf vragen over Bitcoin en crypto: beleggen”

 1. Rob Jan Klein Bog16 februari 2021 om 15:33Beantwoorden

  Fijne en duidelijke podcast!
  Nog wel een vraagje.
  Als beginnend crypto belegger, zal het percentage crypto in verhouding tot andere klassieke beleggingen klein zijn. Naarmate je meer in crypto belegt en de waarde van BTC toeneemt zou je om de balans te handhaven BTC moeten verkopen. Dit terwijl je al doende meer ervaring opbouwt en misschien wel een groter percentage crypto erop na zou willen houden.
  Hierdoor zou je wellicht een soort continue stijgend percentage strategie erop na kunnen houden.
  Eerst 10/90 dan 30/70 vervolgens 50/50 en 70/30 etc.
  Is dit een erg vreemde benadering?

 2. Robert14 februari 2021 om 16:42Beantwoorden

  Duke podcast! 1e keer dat ik iets van jullie luister.

  Heb wel een vraag, ik zie veel altcoins met mooie projecten en verhalen zo ook in de defi sector, maar wat is nu precies het nut van het kopen van de coin zelf buiten dat de prijs stijgt en je rendement kan pakken? Moet je het meer zien als investeren in het blockchain netwerk en het bedrijf erachter zoals bij een aandeel, of is elke coin echt bedoelt als nieuwe valuta voor hun systeem oid? 🙂

 3. Alwin14 februari 2021 om 13:20Beantwoorden

  Erg leuk concept en heel erg prettig uitgelegd! Top.
  Ik heb een vraagje waar ik vandaag op ben gestuit. Ik wil BTC van Coinmerce overmaken naar mijn Ledger. Voor deze transactie moet ik eerst de tegenrekening (van mijn Ledger dus) verifieren. Dit heb ik gedaan door een kleine storting te doen.
  Deze storting van, omgerekend e.10 had echter een transactiekosten van e.9,58….
  Zijn transactiekosten een momentopname of staan die min of meer vast? Als het een momentopname is, is het dan verstandig om even uit te loggen en het nogmaals te proberen in de hoop dat de kosten dan lager zijn? Hoe werkt dit? Met vriendelijke groet, Alwin

Reactie achterlaten