Word ik opgelicht?

“Iedereen die je in de crypto-wereld ongevraagd benadert, is een oplichter – tenzij het tegendeel voor 100% is bewezen.”
— CryptoCoiners

Krijg of zie je een aanbod dat te mooi lijkt om waar te zijn?

Word je benaderd door iemand van “Customer Service” die om informatie over je wallet om om je inloggegevens vraagt?

Krijg je een bericht dat je account wordt geblokkeerd tenzij je meteen inlogt / je wachtwoord wijzigt, met een link waarop je moet klikken?

LET OP: Je kunt het slachtoffer worden van een Crypto Scam: oplichterij.

Voordat je iets doet: bekijk deze video!

Klik hier om de presentatie uit de video te downloaden (PDF).

En: klik hier voor info over de nieuwste scams.

Hoe werken Crypto Scams?

De meeste scams vallen in één van de vier volgende categorieën:

Airdrops

Je kunt gratis muntjes krijgen als je eerst zelf wat muntjes stuurt. Vaak ziet alles er erg geloofwaardig uit: andere mensen laten weten hoe blij ze zijn met wat ze hebben gekregen, het lijkt alsof een bekende persoonlijkheid dit organiseert, je ziet “live” hoeveel geld er al is verstuurd: alles wat je ziet, is gelogen. Trap er dus niet in.

Berichten van de ‘Klantenservice’, of van anderen die je willen helpen met een probleem

Scammers zullen je vroeger of later (vaak al vrij snel) vragen om persoonlijke informatie, zoals je wallet-adres en/of je inloggegevens. Die informatie is nooit nodig om je te kunnen helpen. Trap er dus niet in.

Uitzicht op heel hoge winsten

Scam

Je leest enthousiaste verhalen (of ziet video’s) van mensen die enorme winsten hebben gehaald met een ‘systeem’. Als je reageert, krijg je vaak toegang tot een website waarop je kunt meekijken. Je ziet trades met spectaculaire resultaten. Ook lees je vaak enthousiaste reacties van mensen die veel hebben verdiend met dit ‘systeem’. Er bestaan geen systemen waarmee je snel en veel winst kunt maken. Zodra je je geld stuurt, ben je het kwijt. Trap er dus niet in.

Ponzi Schemes (pyramide-constructies)

Je kunt meedoen met een ‘systeem’ waarbij er snel veel winst wordt gemaakt. Maar… als je andere mensen ook laat meedoen, met je eigen ‘referral id’, verdien je nóg meer. Sterker nog: hoe meer anderen je laat meedoen, des te meer je verdient. Je ziet video’s met enthousiaste deelnemers die het financieel goed voor elkaar hebben. De ‘winst’ die wordt gemaakt, komt uit de bedragen die door nieuwe deelnemers worden overgemaakt. Jij doet hard je best om anderen mee te laten doen, maar alleen de scammers worden er rijk van. Trap er dus niet in.

Voordat je reageert…

Vraag om advies aan anderen in je netwerk voordat je ergens op ingaat:

Deel je ervaringen!

Ben jij het slachtoffer geworden van zo’n scam? Deel je ervaringen met anderen, zodat zij er niet ook intrappen. Reageer op deze pagina – je helpt er anderen mee!

5 antwoorden op “Word ik opgelicht?”

 1. Jeroen14 maart 2021 om 02:31Beantwoorden

  probleem gehad met Binance links vanuit cc scanner.
  Tijdens link onbekende disclaimer pagina gehad die leek op Binance.
  Vervolgens werd een onbekende Arabische cryptocurrency account toegevoegd aan Telegram.
  Kreeg een melding over deze account als spam.
  Deze Arabische account heb ik verwijderd van Telegram.
  Het veiligst is denk ik Hypertrader of Altrady met 2FA authentication.

 2. Jeroen14 maart 2021 om 02:31Beantwoorden

  probleem gehad met Binance links vanuit cc scanner.
  Tijdens link onbekende disclaimer pagina gehad die leek op Binance.
  Vervolgens werd een onbekende Arabische cryptocurrency account toegevoegd aan Telegram.
  Kreeg een melding over deze account als spam.
  Deze Arabische account heb ik verwijderd van Telegram.
  Het veiligst is denk ik Hypertrader of Altrady met 2FA authentication.

 3. Caroline17 februari 2021 om 19:02Beantwoorden

  Oké, hier gaat ie dan. Open en bloot. Ook ik ben opgelicht, ook ik ben door iemand (die zelf ook het slachtoffer is geworden) in de verleiding gebracht. Ik had er al een hard hoofd in (red flag), waarschuwing van Roelf, wist dat dit een MLM organisatie was, maar toch anders. Ik stopte er niet al te veel geld in en zou zodra het kon mijn eigen geld eruit halen. Ik dacht zo kan ik kijken of het wel of geen oplichting is, ik beschouw dit dan ook maar als ‘misschien-niet-meer-mijn-geld’. Wat zij aanboden was niet te mooi om waar te zijn. Ze hadden een prachtige website, een Telegramgroep waar nieuws in werd gedeeld, zoomsessies. Ook beloofden ze geen gouden bergen, je kon mensen aanbrengen en ja daar kreeg je een beloning voor maar het hoefde niet. Ze gaven openheid van alles, je kon de winsten bekijken en die waren de ene keer 0,3% en de andere keer hoger, maar nooit dat ik dacht dat bestaat niet. Het zag er dus heel gedegen uit. Ook door diegene die mij aanbracht gerustgesteld, had haar het filmpje doorgestuurd van Roelf, zo zag zij het niet, dit was anders. Afin, om het niet heel lang te maken. Ik had mij vergist in het aantal BTC, ik kon het niet in dollars aangeven, dat ik er weer uithaalde, dat bleek achteraf te weinig te zijn. Zondag zou de handigste dag zijn om het geld terug te storten omdat er dan niet gehandeld werd. Paar zondagen vergeten, net op het moment dat ik het in mijn agenda wilde zetten, kon ik niet meer inloggen. Precies! Met de noorderzon vertrokken. Ook het personeel bleef verbouwereerd achter. Dus mensen TRAP ER NOOIT IN, HOE MOOI HET ER OOK UITZIET.

 4. Yemapa17 februari 2021 om 09:46Beantwoorden

  Mind capital wil verliezen uitbetalen ivm liquidatie. Is dit betrouwbaar? Hieronder meer info. Het gaat om erg veel mensen die geld kwijt zijn geworden en om erg veel geld. https://t.me/CryptoAnalyzerNews

 5. Diana16 februari 2021 om 14:10Beantwoorden

  een vraag. Waarom worden de verschillende scmas niet met naam en toenaam genoemd?
  Ik hoor het graag.
  Groet Diana

Reactie achterlaten