Vandaag heb ik maar één trade hoeven doen om aan mijn handelswinst-doel van 1% te komen. De BTC is weer even stabiel (1% volatiliteit) en dat betekent: veel mooie instapmomenten!

De CC Scanner gaf me deze melding:

Schermafbeelding 2019 08 30 om 08 54 57

Mijn strategie voor deze trade, met name omdat alles er ‘groen’ uitzag:

Hier is de chart:

Schermafbeelding 2019 08 30 om 09 06 29

De eerste bijkoop-orders kwamen snel – na een paar candles zat ik al met 80% in deze trade. Daarna bleef het even rustig, voordat de prijs begon te stijgen. Maar pas tegen het einde van deze trade zat ik ‘in de winst’.

Mijn volume was behoorlijk hoog, vandaar dat het even duurde voordat de complete sell-order werd gevuld. De eerste 20% werd gevuld bij de eerste keer dat mijn doelprijs (823 sats) werd gehaald (de eerste gele cirkel). Daardoor had ik dus weer 40% ‘trading-budget’ beschikbaar, twee ‘bundels’ van elk 20%. Met de eerste bundel heb ik meteen een koop-opdracht geplaatst op de gemiddelde inkoopprijs (de blauwe lijn). Je weet immers maar nooit: één ‘flash crash’ in een opwaarts momentum en je pakt snel een extra winst!

De overige 60% werd in de komende candles gevuld (de tweede gele cirkel en het ‘gele driehoekje’). Trading-winst: 1,2%, op 80% van mijn BTC-budget. Dat betekent dus 0,96% winst op mijn BTC. Omdat het vrijdag is, rond ik dat naar boven af: 1% winst voor vandaag, met één trade.

4 Responses

 1. Ha Roelf.

  Ik zie vijf koopmomenten (blauwe driehoekjes). Dit betekent dan toch 100% in de trade (i.p.v. 80%)
  Hoe bepaal je de gemiddelde inkoopprijs op een eenvoudige manier: m.b.v. excel ?

  1. Het eerste koopmoment was een ladder-order, dus twee keer 10%.

   Ik reken het gemiddelde uit met een rekenmachine, of soms uit m’n hoofd. Hoe vaker je dat doet, des te gemakkelijker dat gaat. Ik bereken het gemiddelde na de eventuele volgende bijkoop overigens vaak alvast van tevoren.

 2. Leuk verslag Roelf en ook interessant om te lezen hoe je bepaalde situaties aanpakt of hoe je ze inschat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *