Woordenboek

Altcoins

Alle cryptocurrencies buiten de Bitcoin om.

Blockchain

Exchange

Platform om met cryptocurrencies te kunnen trade.

FUD (fear, uncertainty en doubt)

Uitingen bijvoorbeeld nieuwsberichten op social media die worden gedaan om de koers van een coin omlaag te drijven.

FOMO (Fear of missing out)

De angst om de trein te missen. Door FOMO kunnen mensen beslissingen nemen zonder ergens goed over na te denken.

Hard fork

Er wordt een kopie van de gehele Blockchain van de betreffende munt gemaakt. Vervolgens krijgt de Blockchain een update en krijg je een nieuwe munt erbij. Een voorbeeld hiervan is Bitcoin cash Dit is een altcoin, Deze stamt af van de Bitcoin. Bitcoin Cash had tot de afsplitsing precies dezelfde historie had als de Bitcoin. Wanneer je op het moment van de splitsing Bitcoin in je bezit had in een Wallet waar jezelf de Public en private keys hebt. Zou je de precieze hoeveelheid ook in Bitcoin Cash krijgen.

ICO (Initial Coin Offering)

Een ICO is een term die gebruikt wordt binnen de Crypto wereld voor crowdfunding. Op deze manier halen nieuwe bedrijven geld op doormiddel van tokens te verkopen. Bij ICO’s kan meestal iedereen deelnemer. Je inversteerd hiermee dus in een bedrijf, om deze reden is het belangrijk dat je goede research doet naar wat het bedrijf wil gaan bereiken. Denk je dat het bedrijf een zinvolle toevoeging is in de al grote crypto markt. Dan kan je ervoor kiezen om te investeren doodmiddel van de ICO. De ICO tokens koop je over het algemeen met Ether, Bitcoins of Litecoins.

SPH (Stabiliteit, Paniek, Herstel)

Manier van traden waar in de Live Clinic uitgelegd wordt hoe het werkt.

Soft fork

Bij een soft fork worden de regels verscherpt. Een goed voorbeeld hiervan is dat de blockgrootte van Bitcoin in 2011 een limiet heeft gekregen van 1 MB. Hiervoor zat er geen limiet aan de regels zijn dus verscherpt.

Wallets

Voor een uitgebreide uitleg over Wallets klik HIER.

2FA (Two Factor Authentication)

Een extra beveiliging voor je kan inloggen op Exchanges. Klik HIER voor uitleg.